Standhouder

Bezoeker

Bezoekers

Een unieke beurs

Als zorgbeurs die zich specifiek richt naar baby’s, kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk zijn we uniek in Vlaanderen.

We zetten in op het creëren van een kindvriendelijke, speelse en gemoedelijke sfeer waar ontdekken en uitproberen, informeren en inspireren centraal staan.

Vier thema’s

Vanuit onze ervaring in het werken met gezinnen van kinderen en jongeren met een beperking, stellen we een aanbod samen voor de Kangoeroebeurs. We gaan telkens op zoek naar nieuwe mogelijkheden en initiatieven. Het aanbod op de beurs is verdeeld in 4 grote thema’s: zorg & informatie, spel & leren, vrije tijd & vakantie, hulpmiddelen & aanpassingen.

THEMA’S OP DE BEURS

Boeiende sprekers

Met veel enthousiasme stellen we jullie onze Fiolasessies voor: korte inspirerende lezingen en gesprekken door en voor professionelen, ervaringsdeskundigen en ouders van kinderen met een beperking. We maken jullie graag warm om kennis te maken met een aantal heel bevlogen personen die hun verhaal of expertise met jullie willen delen.

Actief uitproberen

Het is belangrijk om iets actief uit te proberen om te kunnen ervaren of het geschikt is. We voorzien voldoende binnen- en buitenruimte om fietsen ed makkelijk uit te testen. Bovendien organiseren we verspreid over de beurs een aantal interactieve workshops en sportdemonstraties.

Een warm onthaal op de Fiolastand

De stand van de organiserende dienst Fiola vzw vormt de start van de beurs. Hier word je warm onthaald door onze medewerkers. Je krijgt een beursplannetje en kan vrijblijvend beroep doen op één van de collega’s om je te helpen in je zoektocht op de beurs.
Ben je specifiek op zoek naar iets of weet je niet waar te beginnen? Vraag gerust, we helpen je graag!

Kindvriendelijke sfeer

Ook voor de kinderen en jongeren zelf boxen we een aangename dag in mekaar. Betoverend theater, knutsel- en dansworkshops, een uitdagende zoektocht, spannende sportdemonstraties, initiaties gamen, …

Wij stellen opnieuw een verrassend programma voor jullie samen, dit jaar in een wondere wolkenwereld vol dromerig vertier. Benieuwd naar het programma?

Rechtstreeks contact met de zorgverstrekkers

Uit ervaring weten we hoe verschillend ieder kind en elke omgeving is en hoe belangrijk gepast advies is. De beurs is een ideaal moment om rechtstreeks met de verschillende zorgverstrekkers op zoek te gaan naar een oplossing op maat.

Een gezellige babbel

Een nieuwe ontmoeting? Een weerzien met een oude bekende? Zin in een koffie of een stukje taart om alle info even te laten bezinken? Kom gezellig napraten in de centraal gelegen bistro.