Over ons

Over ons

De Kangoeroebeurs

Over de organisatie

De Kangoeroebeurs wordt georganiseerd door Fiola vzw.
Fiola vzw biedt deskundige ondersteuning op maat aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk in de regio Oost-Vlaanderen. 

Vanuit onze ervaring en expertise als thuisbegeleider in het werken met gezinnen in hun thuiscontext, krijgen we een mooi zicht op de vragen en noden die uit deze gezinnen komen. Elk kind en elke omgeving is uniek, de zoektocht naar gepaste mogelijkheden en informatie is vaak een hele opdracht.

We merken hoe belangrijk het is om de verschillende mogelijkheden naast elkaar te kunnen zien en nieuwe initiatieven te kunnen ontdekken. Mensen met elkaar in contact brengen (professioneel en/of persoonlijk) in een gemoedelijke en kindvriendelijke sfeer, is wat we graag doen. Hier zetten we dan ook echt op in!

We hopen jullie met de Kangoeroebeurs opnieuw een stukje verder te kunnen helpen in jullie unieke zoektocht.

We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Vriendelijke groet,
Het Kangoeroebeursteam

Hoe het begon…

De Kangoeroebeurs is aan haar 15de editie toe en gaat voor de tweede keer door in Waregem Expo. Ooit begon het als het samenbrengen van een aantal firma’s in een gemoedelijke sfeer in de Vooruit in Gent. We wilden onze cliënten – ouders van een kindje met een beperking – een zicht geven op wat er op de markt was wat tegemoet kwam aan hun vragen en noden. We sloten dit alles af met een grote fuif!

De opzet was geslaagd, de reacties waren positief. Ouders konden ontdekken en vergelijken en merkten dat ze niet alleen stonden in hun zoektocht.

Keer op keer groeide de Kangoeroebeurs, meer firma’s werden aangetrokken en nieuwe locaties werden gezocht. We verhuisden naar de sportzaal van het Atheneum Voskenslaan in Gent en daarna naar de gemeentehallen in Merelbeke.

In Merelbeke kreeg de Kangoeroebeurs de kans om verder te groeien. Zowel wat betreft grootte: de cafetaria werd na enkele jaren ondergebracht in een aanpalende tent zodat meer standhouders konden deelnemen. Maar ook wat betreft inhoud. We richtten ons niet enkel meer op hulpmiddelen alleen, maar probeerden het ganse luik aan vragen te beantwoorden: vragen rond vrije tijd, vakantie, computeraanpassingen, spelen, zorg, ondersteuning, school, boeken, mobiliteit, opvang, informatie… en dit voor alle kinderen en jongeren met een beperking. Wat wel een vaste constante bleef, was de grote inspanning die gedaan werd, ook door de standhouders, om het voor de kinderen leuk en boeiend te maken.

Uiteindelijk werd ook de locatie van Merelbeke te klein, te weinig aangepast aan de groeiende vraag. Het moment was daar om op zoek te gaan naar een andere, meer geschikte locatie. Het werd Waregem Expo, een makkelijk bereikbare, toegankelijke en ruime expohal die toch gezellig blijft, want we blijven vasthouden aan ons concept: mensen met elkaar in contact brengen in een gemoedelijke en kindvriendelijke sfeer!

Schrijf u in voor De Kangoeroebeurs 2020!

Gegevens standhouder

 

Contactpersoon

 

Facturatie

 

Gegevens en advertentie

 

Huur tafels & stoelen

 

Reservatie fietsenstalling

 

Ik ga akoord

 

Gegevens

 

Verifiëren