Over ons

Over ons

De Kangoeroebeurs

Over de organisatie

De Kangoeroebeurs wordt georganiseerd door Fiola vzw.
Fiola vzw biedt deskundige ondersteuning op maat aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk in de regio Oost-Vlaanderen. 

Elk kind in zijn omgeving is uniek, de zoektocht naar gepaste mogelijkheden en informatie is vaak een hele opdracht.
De ervaring en expertise als mobiele begeleiders in het werken met gezinnen in hun thuiscontext zetten we in om telkens opnieuw een gevarieerd en passend aanbod samen te stellen voor de Kangoeroebeurs.

We merken hoe belangrijk het is om de verschillende mogelijkheden naast elkaar te kunnen zien en nieuwe initiatieven te kunnen ontdekken. Mensen met elkaar in contact brengen (professioneel en/of persoonlijk) in een gemoedelijke en kindvriendelijke sfeer, is wat we graag doen. Hier zetten we dan ook echt op in!

We hopen jullie met de Kangoeroebeurs opnieuw een stukje verder te kunnen helpen in jullie unieke zoektocht.

We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Vriendelijke groet,
Het Kangoeroebeursteam

Ons verhaal en hoe het begon…

15 edities geleden begon het als het samenbrengen van een aantal standen in een gemoedelijke sfeer in de Vooruit in Gent. Ouders van kindjes in begeleiding bij De Kangoeroe konden er terecht om op 1 plaats en op 1 moment verschillende diensten te ontmoeten. De dag werd afgesloten met een grote fuif!

De opzet was geslaagd, de reacties waren positief. Ouders konden ontdekken en vergelijken en merkten dat ze niet alleen stonden in hun zoektocht.

Keer op keer groeide de Kangoeroebeurs, meer organisaties en firma’s werden aangetrokken en nieuwe locaties werden gezocht. We verhuisden naar de sporthal van het Atheneum Voskenslaan in Gent, naar de gemeentehallen in Merelbeke en naar Waregem Expo.

De Kangoeroebeurs kreeg de kans om verder te groeien, zowel qua grootte als qua inhoud. Ook vrije tijdsmogelijkheden, vakantiebestemmingen, computeraanpassingen, spelmogelijkheden, ouderverenigingen, zorgorganisaties,… vonden hun weg naar deze beurs.

De gemoedelijke en kindvriendelijk sfeer bleef een constante. Niet alleen wijzelf als organisatie maar ook de standhouders deden hun uiterste best om er ook voor onze jongste bezoekers een leuke en spannende ontdekking van te maken.

En zo is het nog steeds. Voor deze 16de editie trekken we naar Flanders Expo Gent!!!
Een mooie en heel bereikbare locatie, waar we verder kunnen groeien op een gezellige manier 😉 en op zoek kunnen gaan naar passend aanbod voor elk van onze bezoekers.