Vrije tijd, sport en vakantie

Hoe kan je de vrije tijd van je kind zinvol invullen, zowel individueel als met het ganse gezin? Waar vind je oppas op maat zodat je er ook eens tussenuit kan? Bestaan er sporten die jouw kind kan uitoefenen?

De laatste jaren zijn er steeds meer mogelijkheden en initiatieven.
Op de Kangoeroebeurs kan je kennis maken met een ruim aanbod aan sportclubs, vakantiemogelijkheden, kampen, spel en ontspanning…

Er worden bovendien demo-sessies georganiseerd waardoor je alvast eens kan uitproberen.

StandnummercontactgegevensaanbodThema
Vakantiehuis Fabiola
Weldoenerslaan 5
3630 Maasmechelen
website
't Mechels Bos maakt deel uit van Vakantiehuis Fabiola en staat voor een 10-tal aangepaste vakantiehuisjes die zich in het bijzonder richten op gezinnen met een kind of familielid met een handicap. De ruime recreatieve (en aangepaste) voorzieningen van Vakantiehuis Fabiola vormen een attractieve omgeving waarin ieder kind of volwassene op één of andere manier aan zijn trekken komt! Sinds 1 januari 2016 hebben wij 4 extra (prikkelarme) huisjes ter beschikking voor nog zwaardere zorgvragen. Bovendien beschikken we ook over een belevingshuis waar de gasten zintuiglijk geprikkeld en gestimuleerd worden.Vrije Tijd
Buitenspel
Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge
website
Vrije Tijd
VZW Hartekamp
Mariakerkstraat 7
9030 Mariakerke
website
VZW Hartekamp is een vrijwilligersorganisatie die reeds meer dan dertig jaar leuke vakanties, weekends en daguitstappen organiseert voor langdurig zieke kinderen en kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Jaarlijks vertrekken zo'n 100 kinderen mee op kamp. Uniek aan VZW Hartekamp is dat ook gezonde kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten, wat de wederzijdse integratie ten goede komt! Een 60-tal begeleiders zorgen er voor dat de kinderen genieten van een leuke vakantieweek, weg van het ziekenhuis maar toch onder het wakend oog van ervaren verpleegkundigen en artsen.Vrije Tijd
Parantee-Psylos vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent
website
Ben jij een sportliefhebber maar heb je geen idee van de aangepaste sportmogelijkheden in Vlaanderen? Wij zijn er voor jou!
Kom langs op onze infostand en het demoveld!

Parantee-Psylos is de Vlaamse G-sportfederatie en wil voor alle personen met een beperking kansen creëren zodat ze volgens hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities, op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen.
Kinderen en jongeren met een beperking die nog niet sporten willen wij op de Kangoeroebeurs overtuigen van G-sport. Want sport is leuk, gezond en het brengt je in contact met heel wat toffe mensen. Wij helpen jou graag zoeken naar jouw geschikte sportbeleving!
Vrije Tijd
Vzw Rodekruisvakanties
Motstraat 40
2800 Mechelen
website
Iedereen heeft recht op vakantie! Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Aangepaste Vakantiekampen voor kinderen van 7 t.e.m. 14 jaar met een beperking uit een maatschappelijk kwetsbare gezinssituatie.
Samen met leeftijdsgenootjes kunnen de kinderen genieten van een kamp vol speelplezier. Zo hebben ook zij een echte kampbeleving en toffe vakantieverhalen om te vertellen aan hun ouders en vriendjes.
Onze enthousiaste vrijwilligers en stagiairs zorgen voor een supertof kamp om nooit meer te vergeten. Een verpleegkundige is steeds aanwezig voor de nodige medische handelingen.

Wil jij graag mee?
In 2020 organiseren we twee Aangepaste Vakantiekampen (paas- en herfstvakantie) in Vakantiehuis Fabiola, een droomlocatie voor ieder kind! Inschrijven kan via www.rodekruis.be/ikwilopkampmetzorg
Vrije Tijd
Katelijn Vijncke
Kikvorsstraat 1469
9000 Gent
website
Katelijn Vijncke, Poëzie Tiendebundel uitgegeven in 2015: Kleine bloemlezing. Waarom? Schrijven sterkt mijn zelfvertrouwen en daar is een eerste bedoeling. Er is nog een andere, nl.: ik geloof dat mijn gedichten iets te zeggen kunnen hebben. Door ze aan te bieden, neem ik de kans een taak te vervullen en een “zelfstandige” plaats te bevechten in de samenleving en hoeveel inspanning dat ook vraagt van iemand die, als gehandicapte, beperkt is in haar mogelijkheden, toch wil ik dat waarmaken. Via mijn Powerpoint - ontwerpen en zelfgemaakte tekeningen kan ik nog een dimensie meer van mezelf tonen en toch kan ieder mens erin ontdekken wat men zelf wil. Dat is een meerwaarde waar ik heel blij om ben. Ik wil een voorbeeld zijn voor kinderen en hun ouders als vrouw met ernstige motorische handicap toch een beroep te kunnen uitoefenen. Mijn 10de dichtbundel
is een bloemlezing met al mijn kunnenvan de afgelopen 42 jaren waarin ik mij in deze materie verdiept heb. Ik ben er fier op en ik hoop dat u er evenzeer van kunt genieten! Door het kopen van mijn boek steunt u ook verdere uitgaves van nieuwe bundels in de toekomst waar het voor mij belangrijk is dat u geniet van de poezie, buiten de ‘gehandicapte persoon’ om. Iets waar ik heel hard aan werk door voorstellingen en besprekingen op scholen. Door het kopen van mijn boeken steunt u ook dit initiatief.
Vrije Tijd
Bielebale vzw
Elshoutbaan 19
2930 Brasschaat
website
Ben je op zoek naar een heerlijk vakantie kort bij huis of een weekendje weg?
Ontdek de volledig toegankelijke vakantiehuisjes van Casa Ametza in Brasschaat.
Speciaal op deze beurs:
Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een weekendje genieten, want wij zorgen voor jullie zorgen!
Vrije Tijd