Standhouder

Bezoeker

Aanbod

Een unieke beurs

Als zorgbeurs die zich specifiek richt naar baby’s, kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk zijn we uniek in Vlaanderen.

We zetten in op het creëren van een kindvriendelijke, speelse en gemoedelijke sfeer waar ontdekken en uitproberen, informeren en inspireren centraal staan.

OF De Kangoeroebeurs is een unieke zorgbeurs in Vlaanderen die zich specifiek richt op kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk. Het aanbod van de beurs is verdeeld in vier thema’s. We brengen dit alles in een kindvriendelijke sfeer waar ontdekken en uitproberen, informeren en inspireren centraal staan.

Vier thema’s

Vanuit onze ervaring in het werken met gezinnen van kinderen en jongeren met een beperking, stellen we een aanbod samen dat zoveel mogelijk tegemoet komt aan de vragen en noden die we hier oppikken. We gaan ook telkens actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden en initiatieven.
Het aanbod op de beurs is verdeeld in 4 grote thema’s: zorg & informatie, spel & leren, vrije tijd & vakantie, hulpmiddelen & aanpassingen

OF

We zetten onze ervaring als dienst voor mobiele en ambulante ondersteuning voor personen met een beperking in om een aanbod samen te stellen dat tegemoet komt aan de vragen en noden die we horen in de gezinnen die we begeleiden. Het aanbod van de beurs is verdeeld in 4 grote thema’s:….

Actief uitproberen

Het is belangrijk om iets actief uit te proberen om te kunnen ervaren of het geschikt is. We voorzien voldoende binnen- en buitenruimte om fietsen ed makkelijk uit te testen. Bovendien organiseren we verspreid over de beurs een aantal workshops en sportdemonstraties waaraan actief kan deelgenomen worden.

Rechtstreeks contact met de verstrekkers

Uit ervaring weten we hoe verschillend ieder kind en elke omgeving is en hoe belangrijk gepast advies is. De beurs is een ideaal moment om rechtstreeks met de verschillende verstrekkers op zoek te gaan naar een oplossing op maat.

Infopunt, hulp bij je zoektocht

Het infopunt vormt de start van de beurs en is tevens de stand van de organiserende dienst Fiolavzw (link?). Hier kan je vrijblijvend beroep doen op een van onze mobiele begeleiders om je te helpen in je zoektocht op de beurs. Vanuit hun expertise als thuisbegeleider hebben zij een goed zicht op de vragen en noden van de gezinnen. Bovendien hebben zij een ruim en objectief overzicht over het aanbod van de Kangoeroebeurs. Ben je specifiek op zoek naar iets of weet je niet waar te beginnen? Vraag gerust, we helpen je graag!

Eerste keer Fiolasessies

Met veel enthousiasme stellen we jullie onze nieuwste Fiolasessies voor: (OF We lanceren voor deze 15de editie voor het eerst onze Fiolasessies,) ….  korte inspirerende lezingen en gesprekken met (of door en voor) professionelen en ervaringsdeskundigen (of ouders van kinderen met een beperking).

We maken jullie graag warm om kennis te maken met een aantal heel bevlogen personen die hun verhaal of expertise met jullie willen delen. Wij zijn alvast enthousiast!

Kindvriendelijke sfeer

Ook voor de kinderen en jongeren zelf proberen we er natuurlijk een aangename dag van te maken. Knutsel- en snoezelworkshops, schminken, een gek kapsel, een spannende zoektocht, uitdagende sportdemonstraties, … Wij stellen opnieuw een verrassend programma voor jullie samen!

Een gezellige babbel

Een nieuwe ontmoeting? Een weerzien met een oude bekende? Zin in een koffie of een stukje taart om alle info even te laten bezinken? Kom gezellig napraten in de cafetaria, onze enthousiaste vrijwilligers ontvangen je graag!

Praktische info

Openingsuren

Vrijdag 11 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag 12 maart
van 10.00 uur tot 18.00 uur

Bereikbaarheid

Waregem Expo
Zuiderlaan 20
8790 Waregem

Met het openbaar vervoer

Waregem Expo is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Er is een bushalte tegenover de hal. Het dichtstbijzijnde station is Station Waregem.

Meer info op www.delijn.be

Met de auto

Download de routebeschrijving

Parkeren

Er is een ruim parkeerterrein voor de Expohallen.
Er worden bijkomende parkeerplaatsen voor mensen met een beperking voorzien.

Faciliteiten
 • Een ruime cafetaria voor dorst en kleine honger.
 • Een microgolf voor het opwarmen van flesjes, voeding,…
 • Een volledig rolstoeltoegankelijke expohal
 • Recent vernieuwde toiletten met 2 aangepaste toiletten voor personen met een beperking en een verzorgingstafel voor baby’s.
 • Een aparte verwarmde verzorgingsruimte thv de inkomhal met grote verzorgingstafel, lavabo,…

Programma

Vrijdag 11/3

Fiolasessies:

14u: Dr. R. Vanderlooven (revalidatiearts kinderziekenhuis UZ Gent). Innovatie binnen vroegrevalidatie. Werking van spiegelneuronen en toepassingen hiervoor binnen revalidatie van heel jonge kinderen (VR-reality,…) kennis rond spiegelneuronen en het inzetten hiervan binnen revalidatie adhv virtual reality

15u: V!lla imagina. Workshop zelf snoezelmateriaal maken

17u: Jongeren aan zet! Dieuwke, Sebbe en Thijs gaan in gesprek met de minister van welzijn en volksgezondheid Wouter Beke.

sportdemo’s:
programma volgt

Kinderanimatie (doorlopend):

 • Zoektocht doorheen de beurs
 • Beleef samen met je kind de wondere wereld van het snoezelen op onze gezellige snoezelcamping!
Zaterdag 12/3

Fiolasessies:

11u: Marieke Nys (CLB-medewerkster en mama van Lot, een bijzonder vrolijke meid). Een mooi inclusief traject op school.

13u: Liesbeth Mazyn (mama van Obe). Een inspirerend verhaal over avontuurlijk reizen met Obe.

15u: Nele Flamang (orthopedagoge). Verbindend spelen.

17u: Beno Schraepen (orthopedagoog, lector en onderzoeker aan de AP Hogeschool). Hij is al twintig jaar betrokken bij verschillende (inter)nationale projecten over inclusie in alle levensdomeinen en komt ons vertellen over zijn nieuwste boek met William Boeva ‘Excluses’.

sportdemo’s

programma volgt

Kinderanimatie (doorlopend):

 • Zoektocht doorheen de beurs
 • Beleef de wondere wereld van het snoezelen op onze gezellige snoezelcamping!

Organisatie

De kangoeroebeurs wordt ondertussen voor de 15de keer georganiseerd door Fiola vzw.

Fiola vzw biedt deskundige ondersteuning op maat voor personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk.

Vanuit onze expertise in het werken met gezinnen van baby’s, kinderen en jongeren met een beperking, stellen we het aanbod samen voor de Kangoeroebeurs.

Ook voor het samenstellen van het kinderprogramma, het organiseren van de Fiolasessies en het bijeenschrijven van het Kangoeroemagazine kunnen we gebruik maken van deze expertise.

Wil je graag meer te weten komen over onze dienstverlening? Breng ons een bezoekje op de beurs zelf of bezoek onze website Link

Gratis ticket

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Programma Animatie en Randactiviteiten

Welkom in de wereld van de muziek!

Vrijdag 06 maart

Doorlopend op de kinderanimatiestand:

 • Laat je omtoveren tot een echte superheld!
 • Ontwerp zelf een superhelden-masker.
 • Kom een coole superheld-kleurplaat inkleuren.

Doorlopend aan het oefenterrein:

 • Multimove

Zaterdag 07 maart

Doorlopend op de kinderanimatiestand:

 • Laat je omtoveren tot een echte superheld!
 • Ontwerp zelf een superhelden-masker.
 • Kom een coole superheld-kleurplaat inkleuren.
 • Verkleed jezelf als superheld en doe mee aan de zoektocht doorheen de beurs. Wie weet kom je wel een échte superheld tegen!
 • Wie deelneemt aan de zoektocht ontvangt een super coole superhelden-badge.

9u-13u:
Grimballo ballonplooien

10u30 -16u:
Laat je omtoveren tot een echte superheld (grime en kapsalon) en laat je daarna fotograferen tijdens een echte fotoshoot!

4 sportdemo’s aan het oefenterrein:
10u-11u:
rolstoelbasketbal

13u30-14u30:
judo (verstandelijke beperking)

14u30-15u30:
rolstoeldans

15u30-16u30:
CP-voetbal (jongeren met een fysieke beperking -niet rolstoelgebonden)