Hulpmiddelen en aanpassingen

Hulpmiddelen en aanpassingen

Hulpmiddelen en aanpassingen

De Kangoeroebeurs biedt een ruim en interessant aanbod aan hulpmiddelen en aanpassingen, expliciet gericht naar álle kinderen en jongeren met een beperking.
Een bezoek aan de Kangoeroebeurs is een uitstekende gelegenheid om alle mogelijkheden naast elkaar te zien, te vergelijken en bovendien actief uit te proberen.
Vaak kunnen gewone dingen, mits een kleine aanpassing volstaan… Soms is een specifieke oplossing noodzakelijk…
Uit ervaring weten we hoe verschillend ieder kind en elke omgeving is en hoe belangrijk gepast advies en hulpmiddelen zijn om beperkingen om te zetten in mogelijkheden.
Zoek samen met de verstrekkers en dienstverleners naar een geschikte oplossing op maat.

StandnummercontactgegevensaanbodThema
2CloudCuddle
Molengraaffsingel 12
2629 JD Delft
Nederland

website
Dé mobiele bedtent voor kinderen met een beperking is:
- Sterk en veilig voor je kind
- Handzaam mee op reis
- Makkelijk te wassen
Hulpmiddelen en Aanpassingen
5Sint-Lodewijk vzw
Kwatrechtsteenweg 168
9230 Wetteren
website
Sint-Lodewijk wil dé referentie zijn in onderwijs, zorg en ondersteuning voor personen met een motorische beperking en zet zich in om kinderen, jongeren en volwassenen te laten groeien tot individuen met een optimale zelfstandigheid. Sint-Lodewijk heeft een uitgebreid aanbod van diensten, op de campus of buitenshuis, aangepast aan je individuele noden. Er wordt gekozen voor een geïntegreerde aanpak waarbij de verschillende disciplines zich organiseren rondom de cliënt.
Hier alvast een beknopt overzicht van wat Sint-Lodewijk te bieden heeft:
• kleuter-, basis- en secundair onderwijs
• zorg- en woonfaciliteiten voor volwassenen
• ondersteuning thuis via een persoonlijke assistent
• informatie en advies over hulpmiddelen en aanpassingen
• (kort)verblijf, dagopvang en begeleiding voor kinderen en jongeren
• ondersteuning van kinderen, jongeren en leerkrachten in het reguliere onderwijs
• advies voor en training van ouders en andere betrokkenen in de eigen leefomgeving.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
6, 7, 13 en 14Ortho Constructions
Steenweg 716
9470
Denderleeuw
website
Volledig gespecialiseerd in orthopedische hulpmiddelen met een groot hart voor alles wat te maken heeft met kinderen en hun
orthopedische problemen. Wij bieden u de nieuwste, meest comfortabele en effectieve oplossingen voor alles wat met orthopedie of bandagisterie te maken heeft.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
8Alexis leerhulpmiddelen.nl
Ovenbouwershoek 6
7328JH Apeldoorn
Nederland
website
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
9Femkesshop
Thamerweg 41
1422 XK Uithoorn
Nederland
website
Special Needs ask for special tools-by parents.
Al onze producten worden in Nederland met de hand gemaakt daarom zit er ook een kleine levertijd op de producten.
Ieder product, is made to order, wordt gemaakt voor degene die hem heeft besteld. Dit heeft als grote voordeel dat we dus ook producten kunnen aanpassen aan de gebruiker.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
10Gozz bvba
Veldvoort 14
2990 Wuustwezel
website
GOZZ4ALL biedt op maat gemaakte en aangepast kledij voor mensen met een beperking. De inspiratie komt vanuit eigen ervaringen en obstakels. De collectie van GOZZ4ALL gaat van op maat gemaakte broeken, slaapkledij, body's tot rolstoelcapes en -jassen (en nog veel meer). Bij wie dat wilt komen we persoonlijk langs om de maten op te meten. Wilt u nog meer weten over onze producten en service? Neem dan een kijkje op de website www.gozz4all.com of stuur een mailtje naar info@gozz.beHulpmiddelen en Aanpassingen
11 en 12Comfortlift Orona
Mannebeekstraat 3
8790 Waregem
website
Comfortlift Orona werd meer dan 50 jaar terug in het leven geroepen met één duidelijk doel: het leven van mensen met een beperking, hetzij door handicap, hetzij door ouderdom, eenvoudiger maken. Mensen terug mobiel maken; dat is wat we goed en vooral gewoonlijk graag doen. Door de installatie van een traplift, hefplateau of huislift is je trap niet langer een obstakel.Hulpmiddelen en Aanpassingen
15 en 16Move all the way
Vanneste-verweestraat 17
8540 Deerlijk
website
Move All The Way zoekt oplossingen op maat voor actieve en sportieve rolstoelgebruikers van alle leeftijden.
Henk Beyaert specialiseert zich samen met zijn team in actieve rolstoelen, sportrolstoelen en handbikes. Henk is zelf – net zoals de helft van het team - rolstoelgebruiker en actief sportman. Hij kent goed de kneepjes van het vak. Op de Kangoeroe-beurs staat Move All The Way met verschillende merken rolstoelen, trekdeeltjes, handbikes, sportrolstoelen, specifiek voor kinderen.
Productmerken via Move All The Way zijn Küschall, Top End, Stricker, RGK, O Racing, Hase, enz. Naast dagelijkse rolstoelen mikt Move All The Way ook op mensen die interesse hebben in sporten. Aankoppelhandbikes (aankoppelbaar op rolstoelen), elektrische trekdeeltjes en aangepaste fietsen zijn een deel van het aanbod bij Move All The Way. De jarenlange samenwerking met leveranciers en ervaring in deze producten maakt van Move All The Way een trouw aanspreekpunt als het over deze producten gaat. Het bedrijf beschikt over verschillende demo’s om de gebruiker de best mogelijke keuze te laten maken. Vanuit de eigen gebruikerservaring en een paramedische achtergrond heeft Move All The Way een multidisciplinaire en cliëntgerichte aanpak.
Elk product die ze verkopen ondergaat een eigen interne screening. Zo dragen ze bij aan een kwaliteitsvolle producten voor allerhande mobiliteitsbeperkingen. Vanuit Move All The Way moedigen ze een actieve levensstijl voor rolstoelgebruikers aan. In hun atelier worden aanpassingen aan mobiliteitsproducten snel en efficiënt uitgevoerd.
Move All The Way zoekt oplossingen op maat voor actieve en sportieve rolstoelgebruikers, en gaat net dat stapje verder dan de concullega’s in het personaliseren van een mobiliteitsproduct, op maat van het kind of jongvolwassene.
Kom de producten bekijken op de beursstand, u bent van harte welkom!
Hulpmiddelen en Aanpassingen
17Révimex bvba
Michielsplein 13
3930 Achel
website
Révimex is importeur van mobiliteitshulpmiddelen, ook specifiek voor kinderen. Buggy's, loophulpen, elektrische rolstoelen, driewielfietsen...
Al onze producten zijn verkrijgbaar bij erkende rolstoelverstrekkers.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
19UNIK
Plaslaar 38
2500 Lier
website
UNIK is een webshop die er voor iedereen wil zijn en waar beleving centraal staat. UNIK verkoopt mooie en ergonomische producten die ervoor zorgen dat de gebruiker dagelijks het plezier van comfort ervaart. De producten die worden aangeboden worden geselecteerd op basis van drie criteria, namelijk 'Expertise', 'Esthetiek' en 'Comfort'.

Het idee achter UNIK is dat comfort voor iedereen beschikbaar moet zijn. We richten ons zowel op mensen met een beperking, als tot personen die een zwak hebben voor sterk design. Werkelijk iedereen kan zijn gading vinden bij UNIK, we zijn "all-inclusive".

Onze missie is verbindend en grensoverschrijvend werken, in de breedst mogelijke zin. Want iedereen heeft recht op comfort dat er trendy en hedendaags uitziet. En wat vandaag comfort geeft kan straks misschien een noodzaak worden. We hopen je te kunnen inspireren met onze unieke kijk op de wereld.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
19bis't Mannetje Fietstechniek
Spaarnwouderstraat 3
2011AA Haarlem Nederland
website
't Mannetje is een bijzonder bedrijf. Fietsenwinkel, fietsfabriek en revalidatiebedrijf in één. Gedreven door de passie om iedereen die dat wil op de fiets te krijgen.

't Mannetje is de fabrikant van de ROVER, de bakfiets speciaal ontwikkeld voor rolstoeltransport!

Een superfiets met een hoog gebruikersgemak. De Rover is geschikt voor kinderen én ook voor volwassenen in de rolstoel. U rijdt de rolstoel in een handomdraai in de bakfiets, waar u hem eenvoudig en veilig vastzet.

De Rover vindt met name een plaats in gezinnen waarvan één van de kinderen gehandicapt is. De andere kinderen kunnen op het bankje in de bak zitten, dus iedereen kan mee! Daarnaast is de Rover ook prima geschikt voor het vervoer van volwassenen in een rolstoel.

Omdat dit een “gewone” bakfiets is, ziet het er niet “aangepast” uit. Dit is gewoon een stoere fiets, waar je mee gezien mag worden!

De rolstoelbakfiets rijdt verrassend licht. Voor langere afstanden kan hij ook met een elektrische trapondersteuning worden uitgerust.

De Rover is ontworpen en wordt gebouwd door 't Mannetje.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
20Atlas Kidtech
Korte Stukken 7
5371 MN Ravenstein
Nederland
website
Atlas Kidtech is een onafhankelijk leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.
Wij denken mee bij uiteenlopende hulpvragen en komen daarbij gezamenlijk tot een oplossing.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
21Ortho Medica bvba
Astridlaan 112
9500 Geraardsbergen
website
Ortho medica is een orthopedisch bedrijf uit Geraardsbergen met het hart op de juiste plaats. Sterk in het vinden van oplossingen die out of the box thinking vereisen. Dit combineren ze met succes met unieke designs van afwerking en gebruik van alternatieve materialen. Als het eens wat anders mag, vertrouw dan op Ortho Medica. Uw hulpmiddel mag gerust gezien worden als deel van je persoonlijkheid. Daar zorgen wij voor.Hulpmiddelen en Aanpassingen
22, 23 en 24Anatomic SITT Nederland BV
Faradaystraat 5 D
4004 JZ Tiel
Nederland
website
Anatomic SITT: al 30 jaar dé specialist op het gebied van zitten en staan.
Leverancier van modulaire zitsystemen met de mogelijkheid voor individuele aanpassingen.
Tevens uw leverancier voor autostoeltjes, douchestoelen en stavoorzieningen (Easystand).
Hulpmiddelen en Aanpassingen
25Renotechnics bvba
Zandvleuge 74
9900 Eeklo
website
website
Wonenzonderdrempels.be

Opgroeien in alle veiligheid en comfort.
Ook met een beperking.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
28, 29 en 30VIGO
Biezeweg 13
9230 Wetteren
website
U kan bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod producten en hulpmiddelen; van orthesen, prothesen en orthopedische schoenen tot rolwagens en fietsen, steunzolen …. . Door onze vakkennis en aandacht voor het individu bieden wij iedereen, met of zonder een fysieke beperking een oplossing op maat. Wij helpen u graag vooruit in het leven! VIGO, helping people move on. Hulpmiddelen en Aanpassingen
32 en 33Sunrise Medical HCM B.V.
Vossenbeemd 104
5705 CL Helmond Nederland
website
Sunrise Medical is een wereldleider in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en distribueren van handbewogen rolstoelen, elektrische rolstoelen, scootmobielen en van zowel standaard als op maat gemaakte positioneringssystemen.
Wij nodigen je uit om een kijkje te nemen in ons uitgebreide assortiment.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
34Lewis Ortho BVBA
Soef 42
2490 Balen
website
Lewis Ortho heeft zich gespecialiseerd op het gebied van zitten en zitortheses. Wij bieden een oplossing voor iedereen die in een rolstoel zit en daarbij zitproblemen ervaart. Na jaren van fundamenteel onderzoek naar het ontstaan van zitproblemen hebben wij een nieuwe kijk op zitten ontwikkeld. Door het toepassen van onze kennis over zitten en het inzetten van Lewis zitorhteses proberen wij de levenskwaliteit van onze eindgebruikers te verhogen.

De zitortheses van Lewis zorgen voor een anatomisch verantwoorde en stabiele houding. De separate rug- en zittingorthese worden individueel op maat gemaakt zodat het lichaam op een gewenste wijze ondersteund wordt. Daarnaast biedt Lewis verschillende accessoires. Accessoires hebben een belangrijke meerwaarde in het bereiken van een hoge mate van zitkwaliteit. De accessoires van Lewis worden op maat gemaakt zodat ze goed aansluiten bij de eindgebruiker en de Lewis zitorthese.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
35Thuiszorg Webshop
Roeselarestraat 40
8560 Wevelgem
website
Er bestaan véél meer hulpmiddelen om zelfstandig thuis te wonen dan er vandaag op de klassieke verkooppunten te vinden zijn. Onderschat zeker niet de impact die ze hebben op de dagelijkse levenskwaliteit en comfort: met de juiste hulpmiddelen kan men langer in de vertrouwde omgeving blijven wonen omdat ze jou thuis helpen om de activiteiten uit te voeren waarbij je moeilijkheden ondervindt.Hulpmiddelen en Aanpassingen
36 en 37Otolift Trapliften
Verlorenbroodstraat 120 bus 3
9820 Merelbeke
website
Otolift Trapliften is al meer dan 50 jaar fabrikant van trapliften en reeds jarenlang overtuigend marktleider in de Benelux. Als familiebedrijf bent u bij Otolift verzekerd van dat extra stukje betrokkenheid, en net dat extra vertrouwen is cruciaal bij het aanschaffen van een traplift.

Wij produceren onze trapliften zelf in onze eigen fabriek en leveren steeds een oplossing op maat van uw wensen en noden. U krijgt gegarandeerd kwaliteitsproducten rechtstreeks van de fabriek, zonder dure tussenhandel. Bovendien bieden we 24/7 service (over heel België) zodat er steeds iemand ter uwer beschikking staat.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
40Handi-Move nv
Ten Beukenboom 13
9400 Ninove
website
Handi-Move ontwikkelt reeds bijna 35 jaar innovatieve en efficiënte til-en verzorgingssystemen die perfect beantwoorden aan de behoeften van rolstoelgebruikers, verzorgers en begeleiders. Verplaatsingen van en naar o.a. het bed, het toilet, het bad, de douche.... vormen geen obstakel meer. Eigen productie in België met de beste garanties en service! Een compleet gamma, óók maatwerk. De oplossingen van Handi-Move zijn een groot succes, zowel in instellingen als in privéwoningen en ze maken "zelfstandig wonen" voor duizenden gebruikers een dagelijkse realiteit. Handi-Move biedt advies en logistieke steun aan therapeuten, verzorgings- en revalidatiecentra, thuiszorg en sportcentra. U kan bij Handi-Move óók terecht voor vrijblijvend advies en begeleiding ivm woningaanpassing(en) in functie van tillen en verzorgen + info ivm subsidies.Hulpmiddelen en Aanpassingen
41Hendriks Care
Wit Hollandven 7
5052BP Goirle
Nederland
website
Hendriks Care brengt Vrijheid met Hippocampe en Dynamische Zit en lig comfort met Stabilo!Hulpmiddelen en Aanpassingen,
Vrije Tijd
42Mobimed
Bruggesteenweg 233A
8830 Gits
website
Mobimed is specialist in toegankelijkheidsoplossingen. Wij hebben het uitgebreidste assortiment van oprijsystemen en toegankelijkheidsoplossingen. Tevens hebben wij een innovatief aanbod van mobiliteitshulpmiddelen.Hulpmiddelen en Aanpassingen
43Orteam Bvba
Schoenstraat 11A
9140 Temse
website
Orteam is een technisch orthopedisch centrum met een eigen atelier in Temse en is gespecialiseerd in op maat gemaakte orthesen zoals steunzolen, enkel- en voetorthesen, korsetten, sta-apparaten, ligorthesen en schedelhelmen. Daarnaast is Orteam uw deskundig adviespunt voor kinderorthopedie, (sport)braces, medische bandages, mobiliteitshulpmiddelen en semi-orthopedische schoenen.
Wij werken zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Orteam is officieel erkend door het Riziv, waardoor ons assortiment gedeeltelijk of volledig terugbetaald wordt door het ziekenfonds.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
44 en 45Goed Hulpmiddelen
Antwerpsesteenweg 263
2800 Mechelen
website
Hulpmiddelen en Aanpassingen
46M2 Orthopedisch Maatwerk bvba
Boechoutselei 34
2540 Hove
website
M2 Orthopedisch Maatwerk

Ons bedrijf vervaardigt zitschaaltjes, laarsjes, handspalken, sta en ga hulpmiddelen, matrasjes, … kortweg alle op maat gemaakte orthesen alsook prothesen. Deze orthesen kunnen kleurrijk of juist zeer bescheiden gemaakt worden. Ze zijn steeds gepersonaliseerd, om zo het kind de meeste kansen en mogelijkheden te bieden qua functionaliteit en zelfredzaamheid. 100% Maatwerk, daar gaan we voor. Onze werkmethode laat toe dat we alle stappen in de productie van dichtbij opvolgen om tot een perfect resultaat te komen. We streven een hoge kwaliteit van afwerking na en daarbij speelt ook de materiaalkeuze een zeer grote rol. Al onze hulpmiddelen vallen uiteraard binnen de terugbetalingstarieven.

Wij verwelkomen u graag op onze stand (nr.46), tot binnenkort!
Hulpmiddelen en Aanpassingen
47Albatros NV
Gestelhoflei 37
2820 Bonheiden
website
Albatros, een team van mensen, voor mensen. Wij geloven dat hulpmiddelen voor kinderen niet alleen de juiste orthopedische correctie en ondersteuning moeten bieden, maar zeker ook comfortabel, mooi, persoonlijk en kwalitatief moeten zijn. Daarnaast zetten we met het Made for Movement gamma volop in op activiteit, beweging en het verleggen van grenzen. Vandaag staat een heel team klaar om een glimlach op onze kleinste klanten hun gezicht te toveren. Bij ons kan je terecht voor orthopedie, comfort en beweging. Bekijk ons volledig aanbod op www.albatros.be.Hulpmiddelen en Aanpassingen
48ADVYS BV
Manta 20
9250 Waasmunster
website
ADVYS is een B2B bedrijf dat gespecialiseerd is in hulpmiddelen, therapiematerialen en hoog-laagsystemen voor keuken en badkamer. ADVYS is sinds 1995 op de markt en is in de Benelux intussen gegroeid tot marktleider in de ergotherapie en een van de belangrijke toeleveranciers van de professionele thuiszorg. Op de Kangoeroebeurs zetten ze hun VELA trippel-/werkstoelen extra in de kijkerHulpmiddelen en Aanpassingen
49De Rijcker GO
Xavier De Cocklaan 82
9830 St-Martens Latem
website
Hulpmiddelen en Aanpassingen
51Mees Mobility Center
Bedrijvenlaan 3
9080 Lochristi
website
Auto-aanpassingen, ombouw rolstoel- en personenvervoer, maatwerk, hulpmiddelen, aangepaste kinderzitjes...Hulpmiddelen en Aanpassingen
52Abeco Mobility
Deerlijksesteenweg 101
8530 Harelbeke
website
ABECO MOBILITY te Harelbeke, regio Kortrijk in West-Vlaanderen is dé specialist in auto-aanpassingen en vervoer voor andersvaliden.
Uw mobiliteit is onze uitdaging ! Naast standaardoplossingen bieden wij ook kwalitatieve autoaanpassingen op maat van de gebruiker.

Een greep uit ons gamma: ombouw voertuigen, rolstoelliften, gas-en remaanpassingen, draaizetels, bodemverlagingen, pedaalaanpassingen en andere functieaanpassingen, aangepaste minibusjes voor rolstoeltransport, rolstoelvergrendeling enz ...
Hulpmiddelen en Aanpassingen
53bisFreedom Auto Aanpassingen
Akkervoortweg 5
5827 AP Vortum-Mullem
website
Freedom Auto Aanpassingen is specialist op het gebied van autoaanpassingen waarbij de rolstoelgebruiker als passagier in zijn / haar auto moet kunnen worden vervoerd.

Wij begeleiden mensen van A tot Z in hun zoektocht naar een aangepaste auto of bus (passing, proefrit, motivatie gemeente, zoektocht geschikte bus binnen budget ed.). Soms gaat het om een nieuw voertuig, maar dikwijls om een jong gebruikte auto of bus met nieuwe aanpassing.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
62JOF
Horseler Pol 8
3863 XD Nijkerk NL
website
Hulpmiddelen en Aanpassingen
65bWZC Maria Rustoord Ingelmunster
Weststraat 53
8770 Ingelmunster
website
Woonzorgcentrum Maria Rustoord in Ingelmunster zocht de voorbije jaren naar ‘soft fingerfood’ (lettelijk vertaald: zachte vingerhapjes) voor haar bewoners, bij wie kauwen moeilijk is. Veel zorgvragers kunnen – door motorische of cognitieve problemen – het bestek niet meer hanteren, waardoor zij steeds aangewezen zijn op hulp van anderen. Met deze aangepaste maaltijden kunnen zij opnieuw zelfstandig eten. Ze eten terug meer en ervaren opnieuw plezier aan de maaltijd.Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
68Muisje Sensitief
Mient 30
1655KS Sijberkarspel NL
website
Muisje Sensitief is een webshop met o.a. gehoorbescherming, boeken, stressballen en tangles voor kinderen met autisme, ADHD en hooggevoeligheid.Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
69MFC Ten Dries
Poelendries 32
9850 Deinze
website

Ten Dries is een warme plek in Landegem, waar een honderdtal kinderen en adolescenten tussen 1 en 25 jaar met een motorische of meervoudige beperking zich thuis voelen. Ze kunnen zich maximaal ontplooien dankzij gespecialiseerde therapeutische begeleiding, aangepast onderwijs, leefgroepswerking en moderne hulpmiddelen. Ook voor hun ouders en ruimere omgeving is er een uitgebreid aanbod van vorming en ondersteuning.

Ten Dries bestaat uit een Multi-Functioneel Centrum en 2 scholen (MFC, BuBAO en BuSO).

Ook voor wie niet naar school gaat in Ten Dries is er een ruim aanbod van advies, training en begeleiding (ondersteuning in het gewone onderwijs, mobiele en ambulante begeleiding). Dit aanbod geldt zowel voor kinderen en adolescenten met een beperking of een vermoeden van een beperking, als voor de mensen om hen heen: ouders en familie, vrijwilligers en professionelen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
70BO Ten Dries
Dennendreef 62
9850 Deinze
website

Ten Dries is een warme plek in Landegem, waar een honderdtal kinderen en adolescenten tussen 1 en 25 jaar met een motorische of meervoudige beperking zich thuis voelen. Ze kunnen zich maximaal ontplooien dankzij gespecialiseerde therapeutische begeleiding, aangepast onderwijs, leefgroepswerking en moderne hulpmiddelen. Ook voor hun ouders en ruimere omgeving is er een uitgebreid aanbod van vorming en ondersteuning.

Ten Dries bestaat uit een Multi-Functioneel Centrum en 2 scholen (MFC, BuBAO en BuSO).

Ook voor wie niet naar school gaat in Ten Dries is er een ruim aanbod van advies, training en begeleiding (ondersteuning in het gewone onderwijs, mobiele en ambulante begeleiding). Dit aanbod geldt zowel voor kinderen en adolescenten met een beperking of een vermoeden van een beperking, als voor de mensen om hen heen: ouders en familie, vrijwilligers en professionelen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
72Snoezle
Kanonstraat 44
8500 Kortrijk
website

Snoezle : de mobiele snoezel oplossing.
Snoezle biedt een multi-sensorische beleving op een mobiele manier.
Het Snoezle tentje bevat beeld, licht en geluid en verschillende thema's.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
73Modem - Thomas More Kempen vzw
Kleinhoefstraat 4
2240 Geel
website
Modem wil mensen met een beperking versterken met hulpmiddelen die geschreven, verbale en digitale communicatie gemakkelijker maken.
De expertise in ondersteunende (communicatie-)technologie van verschillende organisaties wordt samengebracht in één onafhankelijk expertnetwerk.
De experten van Modem hebben jarenlange praktijkervaring en grondige kennis van hoog- en laagtechnologische hulpmiddelen.
Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat indien je het moeilijk hebt met schrijven, spreken of bedienen.
Ook organiseert Modem vorming over de bestaande mogelijkheden en specifieke hulpmiddelen voor professionele begeleiders en biedt gespecialiseerde bijscholing en intervisie voor experten aan.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
74Modem, Expertnetwerk Ondersteunende Communicatie Technologie
Kleinhoefstraat 4
2240 Geel
website
Modem wil mensen met een beperking versterken met hulpmiddelen die geschreven, verbale en digitale communicatie gemakkelijker maken.
De expertise in ondersteunende (communicatie-)technologie van verschillende organisaties wordt samengebracht in één onafhankelijk expertnetwerk.
De experten van Modem hebben jarenlange praktijkervaring en grondige kennis van hoog- en laagtechnologische hulpmiddelen.
Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat indien je het moeilijk hebt met schrijven, spreken of bedienen.
Ook organiseert Modem vorming over de bestaande mogelijkheden en specifieke hulpmiddelen voor professionele begeleiders en biedt gespecialiseerde bijscholing en intervisie voor experten aan.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
75Ergotherapie Vlaanderen
Brugsesteenweg 131
9900 Eeklo
website
ERGOTHERAPIE VLAANDEREN EN
DE ZELFSTANDIGE ERGOTHERAPEUTEN

Als zelfstandige ergotherapeut bespreken we samen met ouders, kind en eventueel (gon)-leerkracht welke activiteiten, handelingen of vaardigheden moeilijk zijn. De activiteiten worden met behulp van vragenlijsten, gesprekken, observaties en eventuele tests in kaart gebracht.

Hierna wordt bekeken welke doelstellingen we zullen aanpakken. Dit kan samen met de ergotherapeut zijn, maar de mogelijkheid bestaat ook om door te verwijzen naar andere deskundigen.

Wanneer de therapiestart, worden doelen opgesteld. Door middel van behandeling of training wordt vervolgens gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden. Dit kan vorm krijgen door bijvoorbeeld het aanbrengen van structuur en/of door verbetering van de (rand)voorwaarde.

Naast de behandeling en training worden ook adviezen gegeven aan het kind, de ouders en eventueel de (gon) leerkracht (na toestemming van ouders). Deze kunnen nuttig zijn voor de verbetering van bepaalde vaardigheden en daarmee vaak ook de zelfstandigheid van het kind. Soms volstaat het geven van deze adviezen en is verdere behandeling overbodig.

Tussendoor en aan het eind van de behandeling wordt geëvalueerd of vooruitgang zichtbaar is. Aan de hand van deze evaluatie wordt besloten of meer ergotherapie eventueel raadzaam is en op welke wijze het traject wordt voortgezet. De bevindingen en eventuele aanbevelingen worden tevens kort gerapporteerd naar de ouders, verwijzende (gon)leerkracht, huisarts of specialist.

Je kan zelfstandige ergotherapeuten vinden via
• de website van de Ergotherapie Vlaanderen vzw, via volgende link: http://www.ergotherapie.be/NL/zoek-ergotherapeut
• https://www.ergopraktijk.be/
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
77Plus Woningen
Luipaardstraat 12/2
8500 Kortrijk
website
Plus Woningen is gespecialiseerd in woningaanpassingen én met jarenlange ervaring in bouw-en renovatieprojecten. Plus Woningen speelt in op de trend van langer zelfstandig thuiswonen en richt zich tot personen met een beperking en allen die hun woning veiliger en ergonomischer willen maken zonder daarbij het esthetische aspect uit het oog te verliezen. Plus Woningen staat voor een uiterst persoonlijke totaalaanpak waar in alle stadia van het project de klant centraal staat. Het motto van Plus Woningen is daarom ‘Woningaanpassingen met een visie’ waarbij elk project vertrekt vanuit een ergotherapeutische benadering waar oplossingen worden gezocht in overeenstemming met de specifieke noden van de klant. Om hiervoor garant te staan wordt het bouwteam geleid door een ervaren ergotherapeut die de klant nauwgezet begeleidt van ontwerp tot en met oplevering.
Plus Woningen adviseert de klant zowel bij de uitvoering van de bouwplannen, de keuze van de materialen, de (juiste !) hulpmiddelen als bij allerhande administratieve beslommeringen zoals, het aanvragen van premies en vergunningen of het maken van afspraken met architect.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
78aGoBabyGo Belgium by VIVES
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
website
Go Baby Go Belgium by VIVES maakt onderdeel uit van de open-source-movement Go Baby Go opgericht door Prof. Cole Galloway aan de University of Delaware. Via een samenwerkingsakkoord met de University of Central Florida (VS) kwam een delegatie van VIVES eind 2016 in contact met dit project.
De hoofddoelstelling is eenvoudig: kinderen die om welke reden dan ook beperkt zijn in hun mobiliteit terug mobiel maken en op die manier ook hun sociale interacties verbeteren. Dit door middel van een gepersonaliseerd en omgebouwd elektrisch (6V) wagentje. Het personaliseren bestaat er meestal in dat het gaspedaal vervangen wordt door een grote drukknop, waar nodig wordt ook een extra frame geplaatst ter ondersteuning van de zithouding en voor de veiligheid wordt ook een harnas voorzien. Verder wordt het autootje ook in de mate van het mogelijke voorzien van de naam en de lievelingsfiguren en –geluiden van het kind.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
80t*Rust - dekentjes die rust brengen
Leiepark 18
9800 Deinze
website
t*Rust - dekentjes die rust brengen
t*Rustdekentjes zijn gewichtige contactdekens ter bevordering van contact, geborgenheid en rust. Wij bieden babydekentjes, knuffeldekentjes, soesdekentjes, nekhulpjes aan die aangepast zijn aan het gewicht van de gebruiker. Naargelang de noden van de grootte, het gewicht, de zachtheid, het motief van de stofjes,... maken wij jouw unieke dekentje volgens jouw noden en behoeften.
Ben je nog niet zeker ? Huur een dekentje en je komt het snel te weten. Heb je nog vragen ? Aarzel niet om contact op de nemen op 0488/07 42 52 of raadpleeg www.dekentjesdierustbrengen.be
Hulpmiddelen en Aanpassingen