StandnummercontactgegevensaanbodThema
1, 27 en 31TRAINM
Quellinstraat 38
2000 Antwerpen
website
TRAINM is een innovatief neuro-revalidatiecentrum in Antwerpen. Wij bieden persoonlijke zorg met een focus op je fysieke, mentale en sociale welzijn.

Onze gepersonaliseerde, hoog-intensieve behandelprogramma’s combineren verschillende disciplines, kennis, expertise en technologieën:

✓ Best-in-class artsen en therapeuten
✓ Robotica
✓ Niet-invasieve brein stimulatie technieken
✓ Virtual reality (VR)
✓ Neuro gaming
✓ Brain-computer interface (BCI)
✓ Artificiële intelligentie (AI)

We geloven erg in de synergieën tussen technologieën, menselijke interventies en een stimulerende omgeving.

Onze therapeuten gebruiken gesofisticeerde sensortechnologie om zeer accurate evaluaties uit te voeren waardoor uw behandelprogramma op maat van uw specifieke noden ontwikkeld kan worden.

We behandelen kinderen en volwassenen met een neurologische of orthopedische aandoening of letsel, ongeacht de oorzaak:

Neurologische beperking

✓ Hersenbloeding of infarct
✓ Niet-aangeboren hersenaandoening (NAH)
✓ Hersenverlamming (Cerebrale Parese)
✓ Dwarslaesie
✓ Multiple sclerose (MS)
✓ Parkinson
✓ Spraak-/slik-/taalproblemen
✓ Cognitieve beperkingen
✓ Neuro psychologische beperkingen
✓ Persistente depressies
✓ Pijn

Orthopedische en sport gerelateerde letsels

✓ Amputaties
✓ Musculoskeletale letsels
✓ Post-operatieve orthopedische letsels

Binnen onze behandelingen oefent de patiënt 1,000 bewegingen per sessie, 20x meer dan tijdens een conventionele therapie!
Zorg en Informatie
2CloudCuddle
Molengraaffsingel 12
2629 JD Delft
Nederland

website
Dé mobiele bedtent voor kinderen met een beperking is:
- Sterk en veilig voor je kind
- Handzaam mee op reis
- Makkelijk te wassen
Hulpmiddelen en Aanpassingen
3 en 4Barry Emons Belgium Bvba
Schuttershof 19
9255 Buggenhout
website
Barry Emons is actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed scala aan producten voor de zorgsector in de breedste zin van het woord. Naast snoezelruimtes en time-out ruimtes omvat ons assortiment onder andere bedden, aangepast spelmateriaal, fietsen, zacht meubilair en muziekinstrumenten.Spel en Leren
5Sint-Lodewijk vzw
Kwatrechtsteenweg 168
9230 Wetteren
website
Sint-Lodewijk wil dé referentie zijn in onderwijs, zorg en ondersteuning voor personen met een motorische beperking en zet zich in om kinderen, jongeren en volwassenen te laten groeien tot individuen met een optimale zelfstandigheid. Sint-Lodewijk heeft een uitgebreid aanbod van diensten, op de campus of buitenshuis, aangepast aan je individuele noden. Er wordt gekozen voor een geïntegreerde aanpak waarbij de verschillende disciplines zich organiseren rondom de cliënt.
Hier alvast een beknopt overzicht van wat Sint-Lodewijk te bieden heeft:
• kleuter-, basis- en secundair onderwijs
• zorg- en woonfaciliteiten voor volwassenen
• ondersteuning thuis via een persoonlijke assistent
• informatie en advies over hulpmiddelen en aanpassingen
• (kort)verblijf, dagopvang en begeleiding voor kinderen en jongeren
• ondersteuning van kinderen, jongeren en leerkrachten in het reguliere onderwijs
• advies voor en training van ouders en andere betrokkenen in de eigen leefomgeving.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
6, 7, 13 en 14Ortho Constructions
Steenweg 716
9470
Denderleeuw
website
Volledig gespecialiseerd in orthopedische hulpmiddelen met een groot hart voor alles wat te maken heeft met kinderen en hun
orthopedische problemen. Wij bieden u de nieuwste, meest comfortabele en effectieve oplossingen voor alles wat met orthopedie of bandagisterie te maken heeft.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
8Alexis leerhulpmiddelen
Ovenbouwershoek 6
7328JH Apeldoorn
Nederland
website
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
9Femkes shop
Thamerweg 41
1422 XK Uithoorn
Nederland
website
Special Needs ask for special tools-by parents.
Al onze producten worden in Nederland met de hand gemaakt daarom zit er ook een kleine levertijd op de producten.
Ieder product, is made to order, wordt gemaakt voor degene die hem heeft besteld. Dit heeft als grote voordeel dat we dus ook producten kunnen aanpassen aan de gebruiker.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
10Gozz bvba
Veldvoort 14
2990 Wuustwezel
website
GOZZ4ALL biedt op maat gemaakte en aangepast kledij voor mensen met een beperking. De inspiratie komt vanuit eigen ervaringen en obstakels. De collectie van GOZZ4ALL gaat van op maat gemaakte broeken, slaapkledij, body's tot rolstoelcapes en -jassen (en nog veel meer). Bij wie dat wilt komen we persoonlijk langs om de maten op te meten. Wilt u nog meer weten over onze producten en service? Neem dan een kijkje op de website www.gozz4all.com of stuur een mailtje naar info@gozz.beHulpmiddelen en Aanpassingen
11 en 12Comfortlift Orona
Mannebeekstraat 3
8790 Waregem
website
Comfortlift Orona werd meer dan 50 jaar terug in het leven geroepen met één duidelijk doel: het leven van mensen met een beperking, hetzij door handicap, hetzij door ouderdom, eenvoudiger maken. Mensen terug mobiel maken; dat is wat we goed en vooral gewoonlijk graag doen. Door de installatie van een traplift, hefplateau of huislift is je trap niet langer een obstakel.Hulpmiddelen en Aanpassingen
15 en 16Move all the way
Vanneste-verweestraat 17
8540 Deerlijk
website
Move All The Way zoekt oplossingen op maat voor actieve en sportieve rolstoelgebruikers van alle leeftijden.
Henk Beyaert specialiseert zich samen met zijn team in actieve rolstoelen, sportrolstoelen en handbikes. Henk is zelf – net zoals de helft van het team - rolstoelgebruiker en actief sportman. Hij kent goed de kneepjes van het vak. Op de Kangoeroe-beurs staat Move All The Way met verschillende merken rolstoelen, trekdeeltjes, handbikes, sportrolstoelen, specifiek voor kinderen.
Productmerken via Move All The Way zijn Küschall, Top End, Stricker, RGK, O Racing, Hase, enz. Naast dagelijkse rolstoelen mikt Move All The Way ook op mensen die interesse hebben in sporten. Aankoppelhandbikes (aankoppelbaar op rolstoelen), elektrische trekdeeltjes en aangepaste fietsen zijn een deel van het aanbod bij Move All The Way. De jarenlange samenwerking met leveranciers en ervaring in deze producten maakt van Move All The Way een trouw aanspreekpunt als het over deze producten gaat. Het bedrijf beschikt over verschillende demo’s om de gebruiker de best mogelijke keuze te laten maken. Vanuit de eigen gebruikerservaring en een paramedische achtergrond heeft Move All The Way een multidisciplinaire en cliëntgerichte aanpak.
Elk product die ze verkopen ondergaat een eigen interne screening. Zo dragen ze bij aan een kwaliteitsvolle producten voor allerhande mobiliteitsbeperkingen. Vanuit Move All The Way moedigen ze een actieve levensstijl voor rolstoelgebruikers aan. In hun atelier worden aanpassingen aan mobiliteitsproducten snel en efficiënt uitgevoerd.
Move All The Way zoekt oplossingen op maat voor actieve en sportieve rolstoelgebruikers, en gaat net dat stapje verder dan de concullega’s in het personaliseren van een mobiliteitsproduct, op maat van het kind of jongvolwassene.
Kom de producten bekijken op de beursstand, u bent van harte welkom!
Hulpmiddelen en Aanpassingen
17Révimex bvba
Michielsplein 13
3930 Achel
website
Révimex is importeur van mobiliteitshulpmiddelen, ook specifiek voor kinderen. Buggy's, loophulpen, elektrische rolstoelen, driewielfietsen...
Al onze producten zijn verkrijgbaar bij erkende rolstoelverstrekkers.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
18Agilitas Home Service en Care
Stationsstraat 120
2800 Mechelen
website
Zorg en Informatie
19UNIK
Plaslaar 38
2500 Lier
website
UNIK is een webshop die er voor iedereen wil zijn en waar beleving centraal staat. UNIK verkoopt mooie en ergonomische producten die ervoor zorgen dat de gebruiker dagelijks het plezier van comfort ervaart. De producten die worden aangeboden worden geselecteerd op basis van drie criteria, namelijk 'Expertise', 'Esthetiek' en 'Comfort'.

Het idee achter UNIK is dat comfort voor iedereen beschikbaar moet zijn. We richten ons zowel op mensen met een beperking, als tot personen die een zwak hebben voor sterk design. Werkelijk iedereen kan zijn gading vinden bij UNIK, we zijn "all-inclusive".

Onze missie is verbindend en grensoverschrijvend werken, in de breedst mogelijke zin. Want iedereen heeft recht op comfort dat er trendy en hedendaags uitziet. En wat vandaag comfort geeft kan straks misschien een noodzaak worden. We hopen je te kunnen inspireren met onze unieke kijk op de wereld.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
19bis't Mannetje Fietstechniek
Spaarnwouderstraat 3
2011AA Haarlem Nederland
website
't Mannetje is een bijzonder bedrijf. Fietsenwinkel, fietsfabriek en revalidatiebedrijf in één. Gedreven door de passie om iedereen die dat wil op de fiets te krijgen.

't Mannetje is de fabrikant van de ROVER, de bakfiets speciaal ontwikkeld voor rolstoeltransport!

Een superfiets met een hoog gebruikersgemak. De Rover is geschikt voor kinderen én ook voor volwassenen in de rolstoel. U rijdt de rolstoel in een handomdraai in de bakfiets, waar u hem eenvoudig en veilig vastzet.

De Rover vindt met name een plaats in gezinnen waarvan één van de kinderen gehandicapt is. De andere kinderen kunnen op het bankje in de bak zitten, dus iedereen kan mee! Daarnaast is de Rover ook prima geschikt voor het vervoer van volwassenen in een rolstoel.

Omdat dit een “gewone” bakfiets is, ziet het er niet “aangepast” uit. Dit is gewoon een stoere fiets, waar je mee gezien mag worden!

De rolstoelbakfiets rijdt verrassend licht. Voor langere afstanden kan hij ook met een elektrische trapondersteuning worden uitgerust.

De Rover is ontworpen en wordt gebouwd door 't Mannetje.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
20Atlas Kidtech
Korte Stukken 7
5371 MN Ravenstein
Nederland
website
Atlas Kidtech is een onafhankelijk leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.
Wij denken mee bij uiteenlopende hulpvragen en komen daarbij gezamenlijk tot een oplossing.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
20bisParantee-Psylos vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent
website
Ben jij een sportliefhebber maar heb je geen idee van de aangepaste sportmogelijkheden in Vlaanderen? Wij zijn er voor jou!
Kom langs op onze infostand en het demoveld!

Parantee-Psylos is de Vlaamse G-sportfederatie en wil voor alle personen met een beperking kansen creëren zodat ze volgens hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities, op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen.
Kinderen en jongeren met een beperking die nog niet sporten willen wij op de Kangoeroebeurs overtuigen van G-sport. Want sport is leuk, gezond en het brengt je in contact met heel wat toffe mensen. Wij helpen jou graag zoeken naar jouw geschikte sportbeleving!
Vrije Tijd
21Ortho Medica bvba
Astridlaan 112
9500 Geraardsbergen
website
Ortho medica is een orthopedisch bedrijf uit Geraardsbergen met het hart op de juiste plaats. Sterk in het vinden van oplossingen die out of the box thinking vereisen. Dit combineren ze met succes met unieke designs van afwerking en gebruik van alternatieve materialen. Als het eens wat anders mag, vertrouw dan op Ortho Medica. Uw hulpmiddel mag gerust gezien worden als deel van je persoonlijkheid. Daar zorgen wij voor.Hulpmiddelen en Aanpassingen
22, 23 en 24Anatomic SITT Nederland BV
Faradaystraat 5 D
4004 JZ Tiel
Nederland
website
Anatomic SITT: al 30 jaar dé specialist op het gebied van zitten en staan.
Leverancier van modulaire zitsystemen met de mogelijkheid voor individuele aanpassingen.
Tevens uw leverancier voor autostoeltjes, douchestoelen en stavoorzieningen (Easystand).
Hulpmiddelen en Aanpassingen
25Renotechnics bvba
Zandvleuge 74
9900 Eeklo
website
Wonenzonderdrempels.be

Opgroeien in alle veiligheid en comfort.
Ook met een beperking.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
26Familiezorg Oost-Vlaanderen
Zwartezustersstraat 18
9000 Gent
website
Familiezorg O-Vl. is een dienst voor gezinszorg. We bieden zorg en ondersteuning bij kraamzorg, palliatieve situaties, bijzondere opvoedingssituaties, bij personen in armoede, personen met een psychische kwetsbaarheid, personen met een handicap, personen met dementie, ouderenzorg en mensen met een chronische of acute zorgnood. Daarnaast beschikken we over een poetsdienst, klusjesdienst en oppas ziek kind.Zorg en Informatie
28, 29 en 30VIGO
Biezeweg 13
9230 Wetteren
website
U kan bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod producten en hulpmiddelen; van orthesen, prothesen en orthopedische schoenen tot rolwagens en fietsen, steunzolen …. . Door onze vakkennis en aandacht voor het individu bieden wij iedereen, met of zonder een fysieke beperking een oplossing op maat. Wij helpen u graag vooruit in het leven! VIGO, helping people move on. Hulpmiddelen en Aanpassingen
32 en 33Sunrise Medical HCM B.V.
Vossenbeemd 104
5705 CL Helmond Nederland
website
Sunrise Medical is een wereldleider in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en distribueren van handbewogen rolstoelen, elektrische rolstoelen, scootmobielen en van zowel standaard als op maat gemaakte positioneringssystemen.
Wij nodigen je uit om een kijkje te nemen in ons uitgebreide assortiment.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
34Lewis Ortho BVBA
Soef 42
2490 Balen
website
Lewis Ortho heeft zich gespecialiseerd op het gebied van zitten en zitortheses. Wij bieden een oplossing voor iedereen die in een rolstoel zit en daarbij zitproblemen ervaart. Na jaren van fundamenteel onderzoek naar het ontstaan van zitproblemen hebben wij een nieuwe kijk op zitten ontwikkeld. Door het toepassen van onze kennis over zitten en het inzetten van Lewis zitorhteses proberen wij de levenskwaliteit van onze eindgebruikers te verhogen.

De zitortheses van Lewis zorgen voor een anatomisch verantwoorde en stabiele houding. De separate rug- en zittingorthese worden individueel op maat gemaakt zodat het lichaam op een gewenste wijze ondersteund wordt. Daarnaast biedt Lewis verschillende accessoires. Accessoires hebben een belangrijke meerwaarde in het bereiken van een hoge mate van zitkwaliteit. De accessoires van Lewis worden op maat gemaakt zodat ze goed aansluiten bij de eindgebruiker en de Lewis zitorthese.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
35Thuiszorg Webshop
Roeselarestraat 40
8560 Wevelgem
website
Er bestaan véél meer hulpmiddelen om zelfstandig thuis te wonen dan er vandaag op de klassieke verkooppunten te vinden zijn. Onderschat zeker niet de impact die ze hebben op de dagelijkse levenskwaliteit en comfort: met de juiste hulpmiddelen kan men langer in de vertrouwde omgeving blijven wonen omdat ze jou thuis helpen om de activiteiten uit te voeren waarbij je moeilijkheden ondervindt.Hulpmiddelen en Aanpassingen
36 en 37Otolift Trapliften
Verlorenbroodstraat 120 bus 3
9820 Merelbeke
website
Otolift Trapliften is al meer dan 50 jaar fabrikant van trapliften en reeds jarenlang overtuigend marktleider in de Benelux. Als familiebedrijf bent u bij Otolift verzekerd van dat extra stukje betrokkenheid, en net dat extra vertrouwen is cruciaal bij het aanschaffen van een traplift.

Wij produceren onze trapliften zelf in onze eigen fabriek en leveren steeds een oplossing op maat van uw wensen en noden. U krijgt gegarandeerd kwaliteitsproducten rechtstreeks van de fabriek, zonder dure tussenhandel. Bovendien bieden we 24/7 service (over heel België) zodat er steeds iemand ter uwer beschikking staat.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
38Absoluut vzw
Arthur Goemaerelei 66
2018 Antwerpen
website
Absoluut vzw zorgt als bijstandsorganisatie voor ondersteuning van personen met een handicap in verband met het Persoonlijke-Assistentiebudget (PAB) en het Persoonsvolgend Budget (PVB). Wij geven informatie en advies over het zorgaanbod, de bestedingsregels van het budget en de verantwoording van het budget.Wij gidsen jou vlot doorheen de opstart van jouw budget.Kortom, wij begeleiden jou bij alle aspecten van je Persoonlijk Budget. Absoluut vzw heeft al meer dan 15 jaar deskundigheid opgebouwd rond het werken met een persoonlijk budget. Velen kennen absoluut vzw als een actieve vereniging met een warm hart voor budgethouders. Budgethouders kunnen rekenen op een degelijke ondersteuning. Wij gaan in overleg als partners en respecteren hierbij de kennis en inzichten van elke budgethouder. Wij geven ondersteuning op maat wat ook betekent dat we de kosten beperkt houden: wat je zelf kan, doe je meestal ook goed!Zorg en Informatie
39Dominiek Savio
Koolskampstraat 24
8830 Gits
website
Dominiek Savio biedt ondersteuning aan 1600 cliënten in West-Vlaanderen. Meer dan 1000 van hen worden in de thuisomgeving begeleid.
Wij bieden een totaalaanbod voor jou en je kind in je thuisomgeving en geven o.m. antwoord op volgende vragen:
• Wat is het meest geschikte hulpmiddel voor het versterken van de communicatie van mijn kind? Welke aanpassingen zijn nodig in mijn huis? Hoe beïnvloeden de minder zichtbare problemen het dagelijks handelen van mijn kind? Het Centrum Consult helpt je verder.
• Ik kies voor een assistent die weet wat de handicap van mijn kind met zich meebrengt bij mij thuis…Wat kan PASVU bieden?
• Hoe kunnen we als gezin verder met ons kindje met een beperking? Emotioneel, (para)medisch, praktisch, en administratief: de thuisbegeleiders van ’t Spoor denken met je mee.
• Wie kan mijn kind leren fietsen? Wie leert mijn kind thuis een douche nemen ? Wie ondersteunt mij en mijn kind bij het leren eten? Het Mobiel Team neemt dit samen met je op.
Zorg en Informatie
40Handi-Move nv
Ten Beukenboom 13
9400 Ninove
website
Handi-Move ontwikkelt reeds bijna 35 jaar innovatieve en efficiënte til-en verzorgingssystemen die perfect beantwoorden aan de behoeften van rolstoelgebruikers, verzorgers en begeleiders. Verplaatsingen van en naar o.a. het bed, het toilet, het bad, de douche.... vormen geen obstakel meer. Eigen productie in België met de beste garanties en service! Een compleet gamma, óók maatwerk. De oplossingen van Handi-Move zijn een groot succes, zowel in instellingen als in privéwoningen en ze maken "zelfstandig wonen" voor duizenden gebruikers een dagelijkse realiteit. Handi-Move biedt advies en logistieke steun aan therapeuten, verzorgings- en revalidatiecentra, thuiszorg en sportcentra. U kan bij Handi-Move óók terecht voor vrijblijvend advies en begeleiding ivm woningaanpassing(en) in functie van tillen en verzorgen + info ivm subsidies.Hulpmiddelen en Aanpassingen
41Hendriks Care
Wit Hollandven 7
5052BP Goirle
Nederland
website
Hendriks Care brengt Vrijheid met Hippocampe en Dynamische Zit en lig comfort met Stabilo!Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
42Mobimed
Bruggesteenweg 233A
8830 Gits
website
Mobimed is specialist in toegankelijkheidsoplossingen. Wij hebben het uitgebreidste assortiment van oprijsystemen en toegankelijkheidsoplossingen. Tevens hebben wij een innovatief aanbod van mobiliteitshulpmiddelen.Hulpmiddelen en Aanpassingen
43Orteam Bvba
Schoenstraat 11A
9140 Temse
website
Orteam is een technisch orthopedisch centrum met een eigen atelier in Temse en is gespecialiseerd in op maat gemaakte orthesen zoals steunzolen, enkel- en voetorthesen, korsetten, sta-apparaten, ligorthesen en schedelhelmen. Daarnaast is Orteam uw deskundig adviespunt voor kinderorthopedie, (sport)braces, medische bandages, mobiliteitshulpmiddelen en semi-orthopedische schoenen.
Wij werken zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Orteam is officieel erkend door het Riziv, waardoor ons assortiment gedeeltelijk of volledig terugbetaald wordt door het ziekenfonds.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
44 en 45Goed Hulpmiddelen
Antwerpsesteenweg 263
2800 Mechelen
website
Goed is de nieuwe naam van de vroegere Thuiszorgwinkels, Surplusapotheken en Aurilis hoorcentra. Dit ruime zorgmiddelenassortiment wordt nu gestuurd vanuit een overkoepelende organisatie onder de naam Goed. Goed biedt een groot assortiment hulpmiddelen en levert oplossingen, advies en bijstand voor elke kwaal, last of beperking. Zo kan iedereen – inclusief kinderen met een beperking – zo zelfstandig en comfortabel mogelijk leven. Onze medewerkers met paramedische achtergrond staan ook familieleden en zorgkundigen met raad en daad bij. Kom ons gamma ontdekken, vertel ons je verhaal en laat je adviseren door onze specialisten. Hulpmiddelen en Aanpassingen
46M2 Orthopedisch Maatwerk bvba
Boechoutselei 34
2540 Hove
website
M2 Orthopedisch Maatwerk

Ons bedrijf vervaardigt zitschaaltjes, laarsjes, handspalken, sta en ga hulpmiddelen, matrasjes, … kortweg alle op maat gemaakte orthesen alsook prothesen. Deze orthesen kunnen kleurrijk of juist zeer bescheiden gemaakt worden. Ze zijn steeds gepersonaliseerd, om zo het kind de meeste kansen en mogelijkheden te bieden qua functionaliteit en zelfredzaamheid. 100% Maatwerk, daar gaan we voor. Onze werkmethode laat toe dat we alle stappen in de productie van dichtbij opvolgen om tot een perfect resultaat te komen. We streven een hoge kwaliteit van afwerking na en daarbij speelt ook de materiaalkeuze een zeer grote rol. Al onze hulpmiddelen vallen uiteraard binnen de terugbetalingstarieven.

Wij verwelkomen u graag op onze stand (nr.46), tot binnenkort!
Hulpmiddelen en Aanpassingen
47Albatros NV
Gestelhoflei 37
2820 Bonheiden
website
Albatros, een team van mensen, voor mensen. Wij geloven dat hulpmiddelen voor kinderen niet alleen de juiste orthopedische correctie en ondersteuning moeten bieden, maar zeker ook comfortabel, mooi, persoonlijk en kwalitatief moeten zijn. Daarnaast zetten we met het Made for Movement gamma volop in op activiteit, beweging en het verleggen van grenzen. Vandaag staat een heel team klaar om een glimlach op onze kleinste klanten hun gezicht te toveren. Bij ons kan je terecht voor orthopedie, comfort en beweging. Bekijk ons volledig aanbod op www.albatros.be.Hulpmiddelen en Aanpassingen
48ADVYS BV
Manta 20
9250 Waasmunster
website
ADVYS is de vaste waarde op vlak van hulpmiddelen, therapiematerialen en hoogteverstelbaar meubilair.
Speciaal voor de kids bieden wij de gekende Vela trippelstoelen, school/bureautafels van Ropox, verzorgingstafels Van Ropox en Kingkraft, Breezi meegroeistoelen, de Seahorse douche-toiletstoel…
Daarnaast bieden wij via gespecialiseerde verdelers, thuiszorgwinkels en apotheken een breed gamma aan kleine, creatieve hulpmiddelen voor badkamer, toilet, mobiliteit, eten, schrijven en vrijetijdsbesteding.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
49De Rijcker GO
Xavier De Cocklaan 82
9830 St-Martens Latem
website
Hulpmiddelen en Aanpassingen
51Mees Mobility Center
Bedrijvenlaan 3
9080 Lochristi
website
Auto-aanpassingen, ombouw rolstoel- en personenvervoer, maatwerk, hulpmiddelen, aangepaste kinderzitjes...Hulpmiddelen en Aanpassingen
52Abeco Mobility
Deerlijksesteenweg 101
8530 Harelbeke
website
ABECO MOBILITY te Harelbeke, regio Kortrijk in West-Vlaanderen is dé specialist in auto-aanpassingen en vervoer voor andersvaliden.
Uw mobiliteit is onze uitdaging ! Naast standaardoplossingen bieden wij ook kwalitatieve autoaanpassingen op maat van de gebruiker.

Een greep uit ons gamma: ombouw voertuigen, rolstoelliften, gas-en remaanpassingen, draaizetels, bodemverlagingen, pedaalaanpassingen en andere functieaanpassingen, aangepaste minibusjes voor rolstoeltransport, rolstoelvergrendeling enz ...
Hulpmiddelen en Aanpassingen
53Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
website
Vlaanderen wil een vakantieland voor iedereen zijn. Of je nu houdt van de zee, het platteland of van een citytrip. Daarom helpt Toerisme Vlaanderen hotels, attracties, festivals en musea om bezoekers te ontvangen op een klantvriendelijke en toegankelijke manier. Praktische info over toegankelijke plekjes ontdek je op www.visitflanders.com/toegankelijkheid.
Maar er is meer. Samen met meer dan 2.000 sociale organisaties en toeristische partners zoekt het netwerk ‘Iedereen Verdient Vakantie’ oplossingen voor vakantiedrempels.
Heb je aandachtspunten waardoor je niet zo makkelijk een vakantie of uitstap kunt regelen? Zoek je een georganiseerde vakantie die beantwoordt aan de noden van je kind? Heb je extra zorgmiddelen nodig op vakantie? Leg je vragen voor aan Iedereen Verdient Vakantie: www.iedereenverdientvakantie.be.
Vrije Tijd
53bis, parkingFreedom Auto Aanpassingen
Akkervoortweg 5
5827 AP Vortum-Mullem
website
Freedom Auto Aanpassingen is specialist op het gebied van autoaanpassingen waarbij de rolstoelgebruiker als passagier in zijn / haar auto moet kunnen worden vervoerd.

Wij begeleiden mensen van A tot Z in hun zoektocht naar een aangepaste auto of bus (passing, proefrit, motivatie gemeente, zoektocht geschikte bus binnen budget ed.). Soms gaat het om een nieuw voertuig, maar dikwijls om een jong gebruikte auto of bus met nieuwe aanpassing.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
54vzw TolBo
Kattestraat 5A/001
1840 Londerzeel
website
VZW TolBo staat voor Toegankelijkheid lokale Besturen en Overheidsdiensten.
De vzw wil de aandacht vestigen op nog niet ingevulde of minder gekende noden van mensen met een beperking.
Om dit doel te bereiken wil de vzw, door middel van sensibiliseren en informeren, fungeren als verbindingsagent tussen bestaande organisaties en structuren, de lokale beleidsmakers enerzijds en de individuele burger anderzijds.
Vandaar dat VZW TolBo de Belgische vertegenwoordiger is van het Europese project Sports for All (ST4ALL). Dit project geeft een nieuwe kijk op 'inclusief sporten'.
Zorg en Informatie
55vzw De Wombat
Krekelenberg 28
1500 Halle
website
VZW De Wombat zet zich in om de leefwereld te verbeteren van
kinderen tussen 0 en 18 jaar. Kinderen met een ernstige ziekte of
een handicap. Dit doen we door een slaapkamer of een
privé-speeltuin te bouwen bij de doelgroep thuis. Alles in thema
en volledig naar wens van ouders en kind, met oog voor
duurzaamheid.
Zorg en Informatie
56Assenede voor iedereen
Oosthoek 126
9968 Bassevelde
website
We zijn een vrijwilligers vereniging : Assenede voor iedereen ( zie website )
We komen sedert 10 jaar op voor mobiliteit en toegankelijkheid .
Graag willen we op de beurs onze vereniging verder bekent maken en op zoek gaan naar dergelijke projecten of instanties die hier aan willen meewerken .Dan nodigen we jullie graag uit op onze stand om hierover verder te praten.
vriendelijke groeten , Gerrit Willems
www.assenedevooriedereen.be
Zorg en Informatie
57Magentaproject
Leopold Vanderkelenstraat 32
3000 Leuven
website

Magenta organiseert workshops voor ouders van een kind met een beperking tussen 0 en 14 jaar.
De workshops worden altijd gegeven door een ervaringsdeskundige ouder die de zoektocht naar een goed evenwicht tussen zorgen, werken en tijd voor jezelf en fijne momenten met het gezin.
We werken rond time management, zorg delen met anderen en communicatie met professionelen.
In de deelname prijs is een levenslang abonnement op 'de roze kaart' inbegrepen: een overzicht van interessante diensten en websites.
Zorg en Informatie
58Vereniging voor spina bifida en hydrocephalus vzw
Brusselbaan 237
9320 Erembodegem
website
De missie van de vereniging is de kwaliteit van leven en zorg verbeteren voor mensen met spina bifida en ook van de incidentie te verminderen door primaire preventie.
Het doel van onze vereniging is:
- Maximaal bijdragen tot de maatschappelijke integratie van elk individu met spina bifida en/of hydrocephalus
- De belangen van individuele leden alsook de gemeenschappelijke belangenverdediging
- Initiatieven nemen en diensten verlenen in functie van de noden en behoeften van de leden
Zorg en Informatie
Vrije tijd
59Steunpunt Kinderepilepsie vzw
Kraaienbroekstraat 6A
1700 Dilbeek
website
In België worden naar schatting 4600 kinderen getroffen door een vorm van epilepsie die niet onder controle is met medicatie. Het Steunpunt Kinderepilepsie wil er zijn voor deze kinderen, en hun naaste omgeving. Omdat we weten dat het langdurig dragen van epilepsiezorg best wat ondersteuning kan gebruiken.

- lotgenotencontact helpt in het langdurig dragen van de zorg voor je kind met medicatieresistente epilepsie. Wij - zelf ouders van een getroffen kind - zijn telefonisch en via mail beschikbaar voor een luisterend oor, het uitwisselen van ervaringen en/of tips... We organiseren diverse ontmoetingsmomenten zoals workshops, lezingen en informatienamiddagen, gezinsdagen...

- Het Steunpunt Kinderepilepsie werkt aan projecten die de integratie van kinderen met medicatieresistente epilepsie en hun omgeving in de maatschappij vergroot. We bouwen o.m. aan een kinderoppasdienst en we organiseren activiteiten voor de broers en zussen ('brussen) van onze kinderen

- We maken je wegwijs in de administratieve aspecten van zorgland. We stellen heel wat nuttige informatie ter beschikking via onze website, facebookpagina en nieuwsbrief. Op praktisch vlak ondersteunen we je o.m. door het in bruikleen geven van aanvalsdetectieapparatuur.

- Steunpunt Kinderepilepsie brengt de impact van medicatieresistente kinderepilepsie op het gezin onder de aandacht. Meer bekendheid leidt tot een groter begrip waardoor ook de zorg voor getroffen gezinnen beter wordt.
Zorg en Informatie
60vzw IKAROS en Epilepsie Liga
Veeweg 74
9940 Evergem
website
vzw IKAROS is een contactgroep (patiëntenvereniging) voor
• ouders van kinderen met epilepsie
• mensen met epilepsie, partners en familieleden
• geïnteresseerden

We willen
• epilepsie beter gekend en sociaal meer aanvaard maken,
• correcte informatie verstrekken,
• uw en onze ervaringen delen,
• een steun zijn voor mekaar,
• uw belangen en die van de andere mensen, die met epilepsie geconfronteerd zijn, verdedigen

vzw IKAROS nodigt iedereen uit tot meer openheid rond de aandoening ‘epilepsie’!
vzw IKAROS is een erkende vrijwilligersorganisatie.
contactgegevens secretariaat: Veeweg 74, 9940 Evergem, 09-258 09 50, ikaros@skynet.be, www.epilepsiegroep-ikaros.be

vzw IKAROS werkt nauw samen met de Epilepsie Liga en de andere Vlaamse Kontaktgroepen voor Epilepsie (VKE).

De Epilepsie Liga is de professionele kant van de hulpverlening rond epilepsie.

De Epilepsie Liga richt zich tot mensen met epilepsie, professionelen en het brede publiek.

Doelstellingen en werking:
• het bevorderen van het welzijn van de mensen met epilepsie
• het verspreiden van informatie
• de bewustmaking en sensibilisering rond epilepsie
• het ondersteunen en stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende aspecten van epilepsie

contactgegevens secretariaat: Epilepsie Liga, C. Heymanslaan 10, 9000 Gent
info@epilepsieliga.be, www.epilepsieliga.be

Epikrant is het driemaandelijks tijdschrift van de Epilepsie Liga en de Vlaamse Kontaktgroepen voor Epilepsie (VKE).
Zorg en Informatie
61Aalternatief vzw
Sint-Maria-Aalterstraat 76
9880 Aalter
website
Zorg en Informatie
62JOF
Horseler Pol 8
3863 XD Nijkerk NL
website
Zacht incontinentie ondergoed voor volwassenen en kids
Ontzorgen met de rompers van JOF. Natuurlijk kunnen we de zorg niet helemaal weg nemen maar we kunnen het wel iets verlichten. De rompers van JOF zijn gemaakt van een heerlijk zachte bamboe stof met een fijne stretch. Dat zit niet alleen heel erg fijn en blijven kwalitatief mooi maar ze zijn ook nog eens anti-bacterieel, UV beschermend, anti transpirerend en heerlijk warm in de winter en verkoelend tijdens de warme zomermaanden. Deze rompers zijn verkrijgbaar in de kindermaten 110 - 176 en ook in de volwassen maten: S, M, L en XL.
Naast de zachte bamboe rompers verkopen we ook leuke sabbelmouwtjes, waterdichte slabben, sjaaltjes en uitwasbare onderleggers, allemaal met een hip JOF printje!
www.rompersvanjof.nl
Hulpmiddelen en Aanpassingen
63Buitenspel
Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge
website
Buitenspel, verhuur van aangepaste fietsen voor mensen met een beperking.

Buitenspel is een initiatief van het Multifunctioneel Centrum Sint-Gregorius.
Buitenspel helpt je in je zoektocht naar een geschikte fiets: wij geven advies en passen fietsen aan waar nodig.
De fiets kan mee naar huis maar ook ter plaatse kan je een fiets proberen.
Vrije Tijd
64KOC Sint-Gregorius
Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge
website
Het koninklijk orthopedagogisch centrum Sint-Gregorius.

In Sint-Gregorius wordt zorg en onderwijs geboden aan kinderen en jongeren met een beperking. Het Koninklijk Orthopedagogisch Centrum bestaat uit drie entiteiten:
• een lagere school voor buitengewoon onderwijs
• een secundaire school met opleidingsvorm 1, 2, 3 en 4 en ondersteuningsnetwerk diverGENT
• een multifunctioneel centrum (MFC).

Voor wie?
• jongeren met een ernstige spraak-, taal-, en/of gehoorstoornis
• kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis
• kinderen en jongeren met een gedrags- en/of emotionele stoornis
• kinderen en jongeren met een (neuro-)motorische beperking

Door de nauwe samenwerking tussen de verschillende entiteiten kan een puzzel gelegd worden op maat van elke cliënt. Aan de basis ligt de dialoog: met de cliënt, de mensen die hem omringen, de specialisten van het centrum en de leerkrachten van de school. Enkel zo kunnen we een plek zijn waar elk kind en elke jongere zich veilig voelt en de ondersteuning en opleiding krijgt die bij hem past.
Zorg en Informatie
65acp-referentiecentrum UZ Gent
website
Kinderen en volwassenen met een diagnose van hersenverlamming/cerebraal parese (cerebral palsy), kunnen onafhankelijk van de uitgebreidheid van hun pathologie beroep doen op het CP-Referentiecentrum van het UZ Gent voor gespecialiseerde medische en paramedische hulpverlening.

Omdat deze aandoening vaak een weerslag heeft op vele verschillende facetten van het menselijk functioneren, kunnen patiënten in het centrum terecht met diverse hulpvragen.

Op de Kangoeroebeurs zijn we aanwezig met 2 ergotherapeuten en ondersteunen we u graag vanuit onze expertise in het CP-referentiecentrum van het UZ Gent.
Zorg en Informatie
65bWZC Maria Rustoord Ingelmunster
Weststraat 53
8770 Ingelmunster
website
Woonzorgcentrum Maria Rustoord in Ingelmunster zocht de voorbije jaren naar ‘soft fingerfood’ (lettelijk vertaald: zachte vingerhapjes) voor haar bewoners, bij wie kauwen moeilijk is. Veel zorgvragers kunnen – door motorische of cognitieve problemen – het bestek niet meer hanteren, waardoor zij steeds aangewezen zijn op hulp van anderen. Met deze aangepaste maaltijden kunnen zij opnieuw zelfstandig eten. Ze eten terug meer en ervaren opnieuw plezier aan de maaltijd.Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
66Familiezorg West-Vlaanderen vzw
Biskajersplein 3
8000 Brugge
website
• OEF! / Familiezorg West-Vlaanderen vzw
Biskajersplein 3
8000 Brugge
België
www.familiezorg-wvl.be
Stand: 66
Opgeleide vrijwilligers van OEF! (een initiatief van Familiezorg West-Vlaanderen vzw / Thuiszorg De Zon) geven ouders van kinderen en jon¬geren met een beperking een adempauze. Je kan als ouder de zorg thuis even overlaten aan de vrijwilliger. Zij/hij neemt zorgtaken op en begeleidt je kind bij ontspanningsactiviteiten, binnen- of buitenshuis. Ondertussen kan je tijd nemen voor jezelf, voor de andere kinderen of gezinsleden, voor gezinstaken… Oppas en assistentie vanuit OEF! is mogelijk overdag en ’s nachts, in de week en in het weekend.
Naast vrijwillige oppas en assistentie biedt Familie¬zorg West-Vlaanderen vzw/Thuiszorg De Zon ook gezinszorg met professionele verzor¬genden. De verzorgende kan de zorg overnemen of ondersteunen in het huishouden, de persoonlijke verzorging en de activiteiten van je dagelijkse (gezins)leven.
Familiezorg West-Vlaanderen vzw / Thuiszorg De Zon is actief in heel West-Vlaanderen en in een gedeelte van Oost-Vlaanderen.
Zorg en Informatie
67Helpper
Strijdhoflaan 6 B3
2600 Berchem
website
Als goedgekeurde organisatie door het VAPH, verbinden wij helppies die assistentie zoeken voor ADL-taken (Activiteiten Dagelijks Leven), met hulpvaardig en betrouwbare helpper-assistenten in de buurt die hierdoor een centje kunnen bijverdienen.Zorg en Informatie
68Muisje Sensitief
Mient 30
1655KS Sijberkarspel NL
website
Muisje Sensitief is een webshop met o.a. gehoorbescherming, boeken, stressballen en tangles voor kinderen met autisme, ADHD en hooggevoeligheid.Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
69MFC Ten Dries
Poelendries 32
9850 Deinze
website

Ten Dries is een warme plek in Landegem, waar een honderdtal kinderen en adolescenten tussen 1 en 25 jaar met een motorische of meervoudige beperking zich thuis voelen. Ze kunnen zich maximaal ontplooien dankzij gespecialiseerde therapeutische begeleiding, aangepast onderwijs, leefgroepswerking en moderne hulpmiddelen. Ook voor hun ouders en ruimere omgeving is er een uitgebreid aanbod van vorming en ondersteuning.

Ten Dries bestaat uit een Multi-Functioneel Centrum en 2 scholen (MFC, BuBAO en BuSO).

Ook voor wie niet naar school gaat in Ten Dries is er een ruim aanbod van advies, training en begeleiding (ondersteuning in het gewone onderwijs, mobiele en ambulante begeleiding). Dit aanbod geldt zowel voor kinderen en adolescenten met een beperking of een vermoeden van een beperking, als voor de mensen om hen heen: ouders en familie, vrijwilligers en professionelen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
70BO Ten Dries
Dennendreef 62
9850 Deinze
website

Ten Dries is een warme plek in Landegem, waar een honderdtal kinderen en adolescenten tussen 1 en 25 jaar met een motorische of meervoudige beperking zich thuis voelen. Ze kunnen zich maximaal ontplooien dankzij gespecialiseerde therapeutische begeleiding, aangepast onderwijs, leefgroepswerking en moderne hulpmiddelen. Ook voor hun ouders en ruimere omgeving is er een uitgebreid aanbod van vorming en ondersteuning.

Ten Dries bestaat uit een Multi-Functioneel Centrum en 2 scholen (MFC, BuBAO en BuSO).

Ook voor wie niet naar school gaat in Ten Dries is er een ruim aanbod van advies, training en begeleiding (ondersteuning in het gewone onderwijs, mobiele en ambulante begeleiding). Dit aanbod geldt zowel voor kinderen en adolescenten met een beperking of een vermoeden van een beperking, als voor de mensen om hen heen: ouders en familie, vrijwilligers en professionelen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
71KVG Vorming
A. Goemaerelei 66
2018 Antwerpen
website
KVG is een vereniging van en voor personen en kinderen met een #handicap #beperking en hun omgeving.
Zij ondersteunt activiteiten zoals een inclusieve speelpleinwerking, daguitstappen, afdelingen, clubs, vakanties en weekends,…
Bij KVG kan je ook terecht voor praktische hulp, zoals de zoektocht naar een vrijetijdsbesteding of buddy, alsook rechtsondersteuning.
Tot slot wil KVG de belangen verdedigen van mensen met een handicap in het beleid.
vorming@kvg.be
Vrije Tijd
Zorg en Informatie
72Snoezle
Kanonstraat 44
8500 Kortrijk
website

Snoezle : de mobiele snoezel oplossing.
Snoezle biedt een multi-sensorische beleving op een mobiele manier.
Het Snoezle tentje bevat beeld, licht en geluid en verschillende thema's.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
73Modem - Thomas More Kempen vzw
Kleinhoefstraat 4
2240 Geel
website
Modem wil mensen met een beperking versterken met hulpmiddelen die geschreven, verbale en digitale communicatie gemakkelijker maken.
De expertise in ondersteunende (communicatie-)technologie van verschillende organisaties wordt samengebracht in één onafhankelijk expertnetwerk.
De experten van Modem hebben jarenlange praktijkervaring en grondige kennis van hoog- en laagtechnologische hulpmiddelen.
Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat indien je het moeilijk hebt met schrijven, spreken of bedienen.
Ook organiseert Modem vorming over de bestaande mogelijkheden en specifieke hulpmiddelen voor professionele begeleiders en biedt gespecialiseerde bijscholing en intervisie voor experten aan.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
74Modem, Expertnetwerk Ondersteunende Communicatie Technologie
Kleinhoefstraat 4
2240 Geel
website
Modem wil mensen met een beperking versterken met hulpmiddelen die geschreven, verbale en digitale communicatie gemakkelijker maken.
De expertise in ondersteunende (communicatie-)technologie van verschillende organisaties wordt samengebracht in één onafhankelijk expertnetwerk.
De experten van Modem hebben jarenlange praktijkervaring en grondige kennis van hoog- en laagtechnologische hulpmiddelen.
Samen met jou zoeken ze naar een oplossing op maat indien je het moeilijk hebt met schrijven, spreken of bedienen.
Ook organiseert Modem vorming over de bestaande mogelijkheden en specifieke hulpmiddelen voor professionele begeleiders en biedt gespecialiseerde bijscholing en intervisie voor experten aan.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
75Ergotherapie Vlaanderen
Brugsesteenweg 131
9900 Eeklo
website
ERGOTHERAPIE VLAANDEREN EN
DE ZELFSTANDIGE ERGOTHERAPEUTEN

Als zelfstandige ergotherapeut bespreken we samen met ouders, kind en eventueel (gon)-leerkracht welke activiteiten, handelingen of vaardigheden moeilijk zijn. De activiteiten worden met behulp van vragenlijsten, gesprekken, observaties en eventuele tests in kaart gebracht.

Hierna wordt bekeken welke doelstellingen we zullen aanpakken. Dit kan samen met de ergotherapeut zijn, maar de mogelijkheid bestaat ook om door te verwijzen naar andere deskundigen.

Wanneer de therapiestart, worden doelen opgesteld. Door middel van behandeling of training wordt vervolgens gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden. Dit kan vorm krijgen door bijvoorbeeld het aanbrengen van structuur en/of door verbetering van de (rand)voorwaarde.

Naast de behandeling en training worden ook adviezen gegeven aan het kind, de ouders en eventueel de (gon) leerkracht (na toestemming van ouders). Deze kunnen nuttig zijn voor de verbetering van bepaalde vaardigheden en daarmee vaak ook de zelfstandigheid van het kind. Soms volstaat het geven van deze adviezen en is verdere behandeling overbodig.

Tussendoor en aan het eind van de behandeling wordt geëvalueerd of vooruitgang zichtbaar is. Aan de hand van deze evaluatie wordt besloten of meer ergotherapie eventueel raadzaam is en op welke wijze het traject wordt voortgezet. De bevindingen en eventuele aanbevelingen worden tevens kort gerapporteerd naar de ouders, verwijzende (gon)leerkracht, huisarts of specialist.

Je kan zelfstandige ergotherapeuten vinden via
• de website van de Ergotherapie Vlaanderen vzw, via volgende link: http://www.ergotherapie.be/NL/zoek-ergotherapeut
• https://www.ergopraktijk.be/
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
76vzw Kompas
Botestraat 131-133
9032 Wondelgem
website
Bij Kompas is het wijs wonen en werken, leutig leren en leven.

We ondersteunen jouw talenten. We zien wat je kan en niet enkel jouw beperking.
We bieden zorgcoaching op jouw maat en tempo. Via basic aanbod tot allround begeleiding.
Zorg en Informatie
Vrije Tijd
77Plus Woningen
Luipaardstraat 12/2
8500 Kortrijk
website
Plus Woningen is gespecialiseerd in woningaanpassingen én met jarenlange ervaring in bouw-en renovatieprojecten. Plus Woningen speelt in op de trend van langer zelfstandig thuiswonen en richt zich tot personen met een beperking en allen die hun woning veiliger en ergonomischer willen maken zonder daarbij het esthetische aspect uit het oog te verliezen. Plus Woningen staat voor een uiterst persoonlijke totaalaanpak waar in alle stadia van het project de klant centraal staat. Het motto van Plus Woningen is daarom ‘Woningaanpassingen met een visie’ waarbij elk project vertrekt vanuit een ergotherapeutische benadering waar oplossingen worden gezocht in overeenstemming met de specifieke noden van de klant. Om hiervoor garant te staan wordt het bouwteam geleid door een ervaren ergotherapeut die de klant nauwgezet begeleidt van ontwerp tot en met oplevering.
Plus Woningen adviseert de klant zowel bij de uitvoering van de bouwplannen, de keuze van de materialen, de (juiste !) hulpmiddelen als bij allerhande administratieve beslommeringen zoals, het aanvragen van premies en vergunningen of het maken van afspraken met architect.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
78aGoBabyGo Belgium by VIVES
Xaverianenstraat 10
8200 Brugge
website
Go Baby Go Belgium by VIVES maakt onderdeel uit van de open-source-movement Go Baby Go opgericht door Prof. Cole Galloway aan de University of Delaware. Via een samenwerkingsakkoord met de University of Central Florida (VS) kwam een delegatie van VIVES eind 2016 in contact met dit project.
De hoofddoelstelling is eenvoudig: kinderen die om welke reden dan ook beperkt zijn in hun mobiliteit terug mobiel maken en op die manier ook hun sociale interacties verbeteren. Dit door middel van een gepersonaliseerd en omgebouwd elektrisch (6V) wagentje. Het personaliseren bestaat er meestal in dat het gaspedaal vervangen wordt door een grote drukknop, waar nodig wordt ook een extra frame geplaatst ter ondersteuning van de zithouding en voor de veiligheid wordt ook een harnas voorzien. Verder wordt het autootje ook in de mate van het mogelijke voorzien van de naam en de lievelingsfiguren en –geluiden van het kind.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en Informatie
Spel en Leren
Vrije Tijd
78bBlijdorp
Blijdorpstraat 3
9255 Dendermonde
website
De afgelopen vijftig jaar heeft Blijdorp in de regio Buggenhout-Dendermonde een net van voorzieningen uitgebouwd voor mensen met een verstandelijke en eventueel bijkomende sensorische, motorische en emotionele beperking. Ons aanbod omvat onder meer scholen voor buitengewoon onderwijs, dagopvang, verblijf en individuele begeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen.

'Bijzonder in zorg' is bij Blijdorp geen loze slogan: alles vertrekt vanuit onze gedragen aanpak en kijk op onze doelgroep.
Vanuit deze visie en vanuit onze ervaringen brengen wij een boek "Bewust basaal - De Gouden Gids van de basale stimulatie" uit. Het boek zoomt kort in op de theorie van basale stimulatie, maar bevat vooral veel tips & tricks en handige praktijkfiches die je stap voor stap kan volgen bij het uitvoeren van activiteiten. Het boek is geïllustreerd met veel mooie foto’s en verhalen van de Blijdorp-aanpak waarin onze mensen centraal staan.
Zorg en Informatie
79vzw Op Maat
Spinnerijstraat 107
8500 Kortrijk
website
Zorg en Informatie
Vrije Tijd
80t*Rust - dekentjes die rust brengen
Leiepark 18
9800 Deinze
website

t*Rust - dekentjes die rust brengen
t*Rustdekentjes zijn gewichtige contactdekens ter bevordering van contact, geborgenheid en rust. Wij bieden babydekentjes, knuffeldekentjes, soesdekentjes, nekhulpjes aan die aangepast zijn aan het gewicht van de gebruiker. Naargelang de noden van de grootte, het gewicht, de zachtheid, het motief van de stofjes,... maken wij jouw unieke dekentje volgens jouw noden en behoeften.
Ben je nog niet zeker ? Huur een dekentje en je komt het snel te weten. Heb je nog vragen ? Aarzel niet om contact op de nemen op 0488/07 42 52 of raadpleeg www.dekentjesdierustbrengen.be
Hulpmiddelen en Aanpassingen
81vzw Oranje
Peterseliestraat 100
8000 Brugge
website
Oranje bouwt samen aan een open en ontvankelijke samenleving waar iedereen een volwaardige plaats vindt. Oranje richt zich tot alle personen met een (vermoeden van) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, ongeacht leeftijd of aard van de beperking.
Oranje is een open en toegankelijke organisatie: we vinden het belangrijk dat iedereen z'n vraag kan stellen. Om een antwoord te geven op die vragen investeren we in de samenleving waar Oranje deel van uitmaakt. Daarnaast investeert Oranje in gespecialiseerde zorg waar nodig. Zo kan je bij ons terecht voor wonen, dagbesteding, vrije tijd, toerisme,...
Zorg en Informatie
Vrije Tijd
82Katelijn Vijncke
Kikvorsstraat 1469
9000 Gent
website
Katelijn Vijncke, Poëzie Tiendebundel uitgegeven in 2015: Kleine bloemlezing. Waarom? Schrijven sterkt mijn zelfvertrouwen en daar is een eerste bedoeling. Er is nog een andere, nl.: ik geloof dat mijn gedichten iets te zeggen kunnen hebben. Door ze aan te bieden, neem ik de kans een taak te vervullen en een “zelfstandige” plaats te bevechten in de samenleving en hoeveel inspanning dat ook vraagt van iemand die, als gehandicapte, beperkt is in haar mogelijkheden, toch wil ik dat waarmaken. Via mijn Powerpoint - ontwerpen en zelfgemaakte tekeningen kan ik nog een dimensie meer van mezelf tonen en toch kan ieder mens erin ontdekken wat men zelf wil. Dat is een meerwaarde waar ik heel blij om ben. Ik wil een voorbeeld zijn voor kinderen en hun ouders als vrouw met ernstige motorische handicap toch een beroep te kunnen uitoefenen. Mijn 10de dichtbundel
is een bloemlezing met al mijn kunnenvan de afgelopen 42 jaren waarin ik mij in deze materie verdiept heb. Ik ben er fier op en ik hoop dat u er evenzeer van kunt genieten! Door het kopen van mijn boek steunt u ook verdere uitgaves van nieuwe bundels in de toekomst waar het voor mij belangrijk is dat u geniet van de poezie, buiten de ‘gehandicapte persoon’ om. Iets waar ik heel hard aan werk door voorstellingen en besprekingen op scholen. Door het kopen van mijn boeken steunt u ook dit initiatief.
Vrije Tijd
83aCamping parc de la Brenne
Puylagorge 1
36370 Lignac Frankrijk
website
Lekker ontzorgd vakantie vieren. Bij camping parc de la Brenne kunnen gasten met en zonder handicap onbeperkt genieten. Camping parc de la Brenne werkt samen met De Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge. Samen zorgen zij ervoor dat vakantiegasten een handicap nooit als een beperking ervaren.Vrije Tijd
83bGwoonhandig
Middelharnisstraat 18
5045 JP Tilburg NL
website
Ben je het ook zo beu om eindeloos te googlen naar specifieke producten voor je zorgintensieve kind? Gwoon handig zorgt ervoor dat online zoeken naar producten en diensten, ontspannen online shoppen wordt! Bezoek onze virtuele winkelstraat op www.Gwoonhandig.com. Voor gewone gezinnen met speciale behoeftes.Zorg en Informatie
84Vakantiehuis Fabiola
Weldoenerslaan 5
3630 Maasmechelen
website
't Mechels Bos maakt deel uit van Vakantiehuis Fabiola en staat voor een 10-tal aangepaste vakantiehuisjes die zich in het bijzonder richten op gezinnen met een kind of familielid met een handicap. De ruime recreatieve (en aangepaste) voorzieningen van Vakantiehuis Fabiola vormen een attractieve omgeving waarin ieder kind of volwassene op één of andere manier aan zijn trekken komt! Sinds 1 januari 2016 hebben wij 4 extra (prikkelarme) huisjes ter beschikking voor nog zwaardere zorgvragen. Bovendien beschikken we ook over een belevingshuis waar de gasten zintuiglijk geprikkeld en gestimuleerd worden.Vrije Tijd
85Bielebale vzw
Elshoutbaan 19
2930 Brasschaat
website
Ben je op zoek naar een heerlijk vakantie kort bij huis of een weekendje weg?
Ontdek de volledig toegankelijke vakantiehuisjes van Casa Ametza in Brasschaat.
Speciaal op deze beurs:
Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een weekendje genieten, want wij zorgen voor jullie zorgen!
Vrije Tijd
86Hoeve Genemeer
Genemeerstraat 163
3581 Beverlo
website
Midden in het prachtige Limburgse landschap, aan de voet van de mijnterril, in Beringen ligt Hoeve Genemeer. Deze aangepaste vakantiewoning is omgeven door tal van ontspanningsmogelijkheden.Vrije Tijd
87vzw Rode Kruishotel
Polderwind 4
8377 Zuienkerke
website
Het hotel Domein Polderwind van vzw Rode Kruishotel is een toegankelijke en inclusieve 4*-hotel voor "vakanties zonder beperkingen". Voor personen met een beperking of een (tijdelijke of permanente) zorgvraag zijn het hotel en het bijhorende domein uitzonderlijk ingericht: volledige A+-toegankelijkheid, de aanwezigheid van aangepaste kamers en hulpmiddelen, het aanbod van de nodige zorgondersteuning (verpleegzorg, kiné,...).
Het hotel is ideaal voor mensen die enerzijds willen genieten van rust, natuur, beleving en comfort, en anderzijds zoeken naar een zeer goede uitvalsbasis naar het cultuurhistorische Brugge, de pittoreske Polderdorpjes en de kust. Het hotel staat open voor zowel individuele gasten, gezinnen als voor groepen.
Het hotel beschikt over een fitness, wellness, kap- en beautysalon.
De chef-kok en zijn team spelen graag in op ieders wensen.
Op het domein (met een 15 ha groot meer) zijn diverse toegankelijke recreatiefaciliteiten voorhanden (strand, wandelpaden, aangepaste strandrolstoelen, waterfietsen, rolstoeltoegankelijke hengelponton, petanque-plein, gewone en aangepaste fietsen, ...)
Vrije Tijd
88Vzw Rodekruisvakanties
Motstraat 40
2800 Mechelen
website
Iedereen heeft recht op vakantie! Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Aangepaste Vakantiekampen voor kinderen van 7 t.e.m. 14 jaar met een beperking uit een maatschappelijk kwetsbare gezinssituatie.
Samen met leeftijdsgenootjes kunnen de kinderen genieten van een kamp vol speelplezier. Zo hebben ook zij een echte kampbeleving en toffe vakantieverhalen om te vertellen aan hun ouders en vriendjes.
Onze enthousiaste vrijwilligers en stagiairs zorgen voor een supertof kamp om nooit meer te vergeten. Een verpleegkundige is steeds aanwezig voor de nodige medische handelingen.

Wil jij graag mee?
In 2020 organiseren we twee Aangepaste Vakantiekampen (paas- en herfstvakantie) in Vakantiehuis Fabiola, een droomlocatie voor ieder kind! Inschrijven kan via www.rodekruis.be/ikwilopkampmetzorg
Vrije Tijd
89VZW Hartekamp
Mariakerkstraat 7
9030 Mariakerke
website
VZW Hartekamp is een vrijwilligersorganisatie die reeds meer dan dertig jaar leuke vakanties, weekends en daguitstappen organiseert voor langdurig zieke kinderen en kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Jaarlijks vertrekken zo'n 100 kinderen mee op kamp. Uniek aan VZW Hartekamp is dat ook gezonde kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten, wat de wederzijdse integratie ten goede komt! Een 60-tal begeleiders zorgen er voor dat de kinderen genieten van een leuke vakantieweek, weg van het ziekenhuis maar toch onder het wakend oog van ervaren verpleegkundigen en artsen.Vrije Tijd
90vzw Kompaan
Herenthoutseweg 31 B
222 Wiekevorst
website
Kompaan vormt een brug tussen reizigers met een beperking of zorgvraag en vrijwilligers. Een beperking of zorgvraag hoeft geen struikelblok te zijn om je vakantiedromen waar te maken. Wil je graag op uitstap of op reis? Durf of kan je niet zelfstandig reizen omwille van een beperking of zorgnood? Heeft iemand in jouw reisgezelschap een beperking of een zorgnood? Zoek samen met ons een kompaan die jou, jouw partner of jouw kind kan ondersteunen, overal ter wereld.Spel en Leren
Vrije tijd
91vzw Yieha
Kasterstraat 81
9230 Wetteren
website
Yieha is een inclusieve vrijetijdsvereniging voor kinderen van 5 tot 18 jaar met én zonder een beperking. Tijdens de schoolvakanties organiseert Yieha themaweekends en -kampen waar activiteiten op maat worden aangeboden zodat iedereen op een volwaardige manier kan deelnemen.
Een gemotiveerde en enthousiaste ploeg van vrijwilligers zorgen ervoor dat de kinderen de tijd van hun leven beleven.

Aangezien Yieha overeind bleef door vrijwilligers maar het hele pakket voor hen te zwaar werd, zal Fiola de dagelijkse werking verder coördineren. Zodat de monitoren verder kunnen doen daar waar hun hart ligt, en dat is de kinderen een fantastische vakantie bezorgen.
Vrije Tijd
92Fiola vzw
Groot Begijnhof 73
9040 Sint-Amandsberg
website
Fiola vzw biedt ambulante ondersteuning in Oost-Vlaanderen aan personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk. De ondersteuning bestaat uit:
- Mobiele en ambulante ondersteuning (individueel of in groep)
- Ondersteuning in de kinderopvang, kleuterschool en eerste leerjaar
- Persoonlijke assistentie
- Groepswerking
- Outreach
Fiola vzw: krachtig samen!
Zorg en informatie
93De Ouders
Groot Begijnhof 31
9040 Sint-Amandsberg
website
Met onze vzw De Ouders verbinden en informeren we al meer dan 1500 gezinnen van kinderen met een beperking in Vlaanderen.
Een kind met een beperking betekent een hele omwenteling voor het gezin. Een droom die aan diggelen spat. Plots word je geconfronteerd met de harde realiteit en stap je zonder dat je het wil het onbekende in. Een wereld vaak van gegoochel met medische termen, van allerhande behandelingen, van een karrenvracht aan hulpmiddelen, van een strak tijdschema, van een ander gezinsleven met vaak een gebrek aan privacy.
Vanaf nu sta je er niet meer alleen voor. Een team van ouders bundelde de krachten en helpt je op weg. Omdat we, ondanks het verschil tussen beperkingen, weten dat ouders dezelfde vragen en moeilijkheden hebben.
We vormen een netwerk van ouders voor ouders. Naast de info en praktische tips op www.deouders.be, krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroep waar je in vertrouwen raad kan vragen en ervaringen kan uitwisselen. In de groep kan je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 terecht. Je krijgt er antwoord op al je vragen en bezorgdheden. En komt er in contact met meer dan 1500 andere gezinnen.
Surf naar www.deouders.be, word lid van de gesloten groep en ga onmiddellijk aan de slag.
Zorg en Informatie
94vzw Fairfox
website
VZW Fairfox biedt een creatieve tijdsbesteding aan met begeleiding op maat. Ons vakantieaanbod is inclusief, in kleine groepjes, op eigen tempo en volgens individuele mogelijkheden. Wil je zelf een activiteit organiseren, individueel of in groep, dan werken wij dit uit naar uw wens!
Een creatief voorproefje vind je op de beurs! Doe mee aan onze open workshop en pimp je eigen totebag of magneet!

Begeleiding door personen met jarenlange ervaring in het buitengewoon onderwijs en de zorgsector.
Contacteer ons gerust voor meer info:
fairfox.kis @gmail.com of 0485 924174/ 0497 247126
Spel en Leren
Vrije Tijd
95Vil!a iMagina
Rollegemknokstraat 27
8500 Kortrijk
website
In vil!a iMagina
• Creëren we een ‘verbindende’ multi-sensoriële omgeving voor creatieve en expressieve onderwijs-, vrijetijds- en vormingsprojecten
• Innoveren we toekomstgericht in pedagogisch-didactische creatieve methodieken en ondersteunende technologie
• vullen we ons maatschappelijk engagement in door ‘inspirerende’ ontmoetingen tussen ‘mensen’.

Vil!a iMagina, huis van verbeelding, presenteert zich voor het eerst op de Kangoeroebeurs als een vernieuwend en multi-sensorieel ‘belevingscentrum’ voor jong en oud.

Vil!a iMagina is een uniek totaalconcept. Hier kan je ervaren en leren in ‘ontmoeting’ en deelnemen aan ‘beleefmomenten’.

Leren en ‘buitengewoon’ be-leven door ‘ontmoeting’ tussen mensen vindt in Vil!a iMagina zijn echte ‘identiteit’. Verschillende doelgroepen worden uitgenodigd en krijgen de kans om te genieten of mee te participeren: kinderen, jongeren, volwassenen, senioren met of zonder beperking, personen met dementie, kinderen en ouders in kansarmoede, zieke kinderen, multi-culturele gezinnen.

Men is gewoon zelfstandig bezoeker of geniet men van de aangeboden zintuiglijke activiteit vol verwondering!

Vil!a Imagina biedt de volgende belevingsruimtes aan:

 Een permanent ‘Snoezelhuis’ De verwondering staat centraal om rustig te ‘genieten’.
 Een expressieve ruimte voor dans- en dramatechnieken,
 Een ruimte voor beeldende vorming
 Een muzikale belevingsruimte
 Een ruimte voor expressieve ontplooiing
 Buitenruimtes (tuin) voor spel- en natuurbeleving en teambuilding
 Vil!a iMagina ‘Mobiel’: de zintuiglijke ‘belevingscaravans’, de vil!a iMagina ‘belevingsbus’, de zintuiglijke uitleendienst.
Spel en Leren
96Boekenstand
Standaard Boekhandel Deinze
Tolpoortstraat 46 bus 1
9800 DEINZE
website
De standaard boekhandel Deinze zocht voor u, in samenwerking met de organisatie van de Kangoeroebeurs, een mooi aanbod aan informatieve boeken, doeboeken, prentenboeken en voorleesboeken uit.Spel en Leren
Zorg en Informatie