StandnummercontactgegevensaanbodThema
01,02 en 03VIGO nv
Biezeweg 13
9230 Wetteren
website
U kan bij ons terecht voor een uitgebreid aanbod producten en hulpmiddelen; van orthesen, prothesen en orthopedische schoenen tot rolwagens en fietsen, steunzolen …. . Door onze vakkennis en aandacht voor het individu bieden wij iedereen, met of zonder een fysieke beperking een oplossing op maat. Wij helpen u graag vooruit in het leven! VIGO, helping people move on. Hulpmiddelen en Aanpassingen
04AFriends of Rosa
Kijfbossen 2
2590 Berlaar
website
Friends of Rosa... omdat ook kinderen met een beperking graag cool en trendy gekleed gaan.
Wij bieden u handgemaakte en aangepaste kleding voor kinderen en jong volwassenen in
verschillende uitvoeringen, maten en kleuren.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
04BEquivalencia – De Paardentuin
Brandstraat 81
9080
Beervelde
website
Iedereen is welkom in onze Paardentuin! Van jong tot oud, met of zonder beperking! Het is een inclusieve plaats waar op maat les/therapie/zorgboerderij/kampen… gegeven worden. Iedereen wordt persoonlijk benaderd en de lessen zijn individueel. Wil je leren paardrijden, maar niet in een drukke manége? Rust, ontspanning en maatwerk staan hier centraal. We vinden het fijn het buitenzijn hierin aan te moedigen in een natuurlijke omgeving.
We werken aan groeipunten en ontwikkelingsvaardigheden met behulp van paarden, en houden rekening met specifieke aandachtsnoden. Er zijn verschillende mogelijkheden met en rondom de paarden en pony’s, kortom voor elk wat wils!
Vrije Tijd
05 en 10HMC
E3-Laan 87
9800 Deinze
website
HMC is jouw partner in de zorg voor de optimale levenskwaliteit van je kind. Essentieel is steeds dat je kind zich comfortabel kan verplaatsen en gemakkelijk kan blijven communiceren. Zowel op het vlak van mobiliteit, communicatie en omgevingsbediening personaliseert HMC de hulpmiddelen van je kind. Hierbij houden we steeds rekening met de groei en verdere ontwikkeling. Op vraag werken we steeds totaaloplossingen op maat uit: geavanceerde besturings- en communicatiesystemen, hoogtechnologische computerbedieningen en rolstoelen op maat.
Bezoek ook de stand van onze partner Thuiszorgwinkel.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
05 en 10Thuiszorgwinkel
Generaal De Wittelaan 4
2800 Mechelen
website
Thuiszorgwinkel is jouw partner in alle zorgsituaties. We helpen je wanneer je zorg en oplossingen NU nodig hebt met (nood)oplossingen op korte termijn, directe hulp en advies van specialisten en (para)medisch geschoold personeel. Ook voor oplossingen op lange termijn kan je op ons rekenen. We hebben oog voor je gezondheid, en helpen je om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Ook voor kinderen met een zorgvraag hebben wij tal van oplossingen. Samen vinden we wat je nodig hebt, in een van onze zestigtal vestigingen in Vlaanderen of op onze webshop.
Bezoek ook de stand van onze partner HMC.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
06Hendriks Care
Wit Hollandven 7
5052BP Goirle
Nederland
website
Hendriks Care brengt Vrijheid met Hippocampe en Dynamische Zit en lig comfort met Stabilo!Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
07 en 08Freedom Auto Aanpassingen BVBA
Kleinhoefstraat 5/10
2440 Geel
website
Freedom Auto Aanpassingen is gespecialiseerd in autoaanpassingen. Dit doen wij al meer dan 14 jaar met veel succes.
Wij vinden het belangrijk dat personen in een rolwagen of elektrische rolwagen comfortabel vervoerd kunnen worden.

Het komt vaak voor dat mensen in een (elektrische) rolwagen niet goed naar buiten kunnen kijken, omdat ze hoger zitten dan de andere passagiers.
Vaak moeten ze ook alleen achter in de kofferruimte zitten. Maar bij Freedom Auto Aanpassingen vindt men dat in een aangepaste wagen de rolstoelgebruiker centraal moet staan en heeft daarom de Panoramagarantie ® voor alle ‘Freedom Van’ wagens ingezet.
Met een aanpassing van Freedom Auto Aanpassingen bent u als persoon in de rolwagen een gewone passagier, ook wanneer u in een grote handbewogen rolwagen of in een elektrische rolwagen zit.
Iedereen die eenmaal het verschil heeft ervaren, wil nooit meer in een andere aangepaste wagen.
Het is immers gezelliger om bij de andere passagiers te zitten. Ook is het een stuk prettiger wanneer u even goed naar buiten kunt kijken als de andere passagiers. Dat is Panoramagarantie ® van Freedom Auto Aanpassingen!
Hulpmiddelen en Aanpassingen
09Ribcap
Zwaarveld 34
9220 Hamme
website
Ribcap, de eerste modieuze en stijlvolle hoofdbescherming voor mensen met een motorische beperking.
Bent u vaak bezorgd over uw eigen veiligheid en die van uw kinderen?

Jaarlijks zijn er ongeveer 64 miljoen mensen een hoofletsel oplopen, op elke twee seconden komt wereldwijd een patiënt met hoofdletsel in een ziekenhuis aan. De meeste hoofdletsels kunnen vermeden worden. Bij valpartijen – goed voor 42 procent van de incidenten – is dat al moeilijker. Veel mensen hebben een verhoogd valrisico door hun activiteitsgraad of gezondheidstoestand.
RibCap biedt gegarandeerd een optimale hoofdbescherming en comfort. RibCap zal het leven voor mensen met een verhoogd risico op hoofdletsel verbeteren.

Kom het unieke comfort ervaren op onze stand.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
11 en 13Ortho Constructions
Steenweg 716
9470
Denderleeuw
website
Volledig gespecialiseerd in orthopedische hulpmiddelen met een groot hart voor alles wat te maken heeft met kinderen en hun
orthopedische problemen. Wij bieden u de nieuwste, meest comfortabele en effectieve oplossingen voor alles wat met orthopedie of bandagisterie te maken heeft.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
12Atlas Kidtech
Korte Stukken 7
5371 MN Ravenstein
Nederland
website
Atlas Kidtech is een onafhankelijk leverancier, gespecialiseerd in kinderhulpmiddelen.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en worden uitgedaagd zich op hun eigen niveau te ontwikkelen. Daarom zorgen we ervoor dat kinderen weer mee kunnen doen, ook met een bewegingsbeperking.
Wij denken mee bij uiteenlopende hulpvragen en komen daarbij gezamenlijk tot een oplossing.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
14Hageland Educatief
Eilandstraat 4
3294 Molenstede
website
Alles voor opvang, educatie en special needsSpel en Leren
15Lewis Ortho BVBA
Soef 42
2490 Balen
website
Lewis Ortho heeft zich gespecialiseerd op het gebied van zitten en zitortheses. Wij bieden een oplossing voor iedereen die in een rolstoel zit en daarbij zitproblemen ervaart. Na jaren van fundamenteel onderzoek naar het ontstaan van zitproblemen hebben wij een nieuwe kijk op zitten ontwikkeld. Door het toepassen van onze kennis over zitten en het inzetten van Lewis zitorhteses proberen wij de levenskwaliteit van onze eindgebruikers te verhogen.

De zitortheses van Lewis zorgen voor een anatomisch verantwoorde en stabiele houding. De separate rug- en zittingorthese worden individueel op maat gemaakt zodat het lichaam op een gewenste wijze ondersteund wordt. Daarnaast biedt Lewis verschillende accessoires. Accessoires hebben een belangrijke meerwaarde in het bereiken van een hoge mate van zitkwaliteit. De accessoires van Lewis worden op maat gemaakt zodat ze goed aansluiten bij de eindgebruiker en de Lewis zitorthese.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
16 en 18 Orteam Bvba
Schoenstraat 11A
9140 Temse
website
Orteam is een technisch orthopedisch centrum met een eigen atelier in Temse en is gespecialiseerd in op maat gemaakte orthesen zoals steunzolen, enkel- en voetorthesen, korsetten, sta-apparaten, ligorthesen en schedelhelmen. Daarnaast is Orteam uw deskundig adviespunt voor kinderorthopedie, (sport)braces, medische bandages, mobiliteitshulpmiddelen en semi-orthopedische schoenen.
Wij werken zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Orteam is officieel erkend door het Riziv, waardoor ons assortiment gedeeltelijk of volledig terugbetaald wordt door het ziekenfonds.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
17thyssenkrupp Home Solutions
Buchtenstraat 9 bus 302
9051 Gent
website
thyssenkrupp Home Solutions is uw partner voor een betere mobiliteit in huis, vandaag en in de toekomst.
Uw huis is uw thuis. U wilt er het liefst zo lang mogelijk wonen en genieten. Met de trapliften, huisliften en platformliften van thyssenkrupp Home Solutions kan dat.
Een ervaren team van adviseurs en installateurs staat altijd voor u klaar. Ze wonen en zijn actief in gans het land en leveren werk op maat.
Kortom, laat ons samen bouwen aan uw toekomst.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
19ADVYS
Manta 20
9250 Waasmunster
website
ADVYS is importeur van hulpmiddelen, therapiematerialen en hoogteverstelbaar meubiliair.
In de spotlight voor kinderen: Vela trippelstoelen, Seahorse douche-toiletstoel, Ropoxtafels, Breezi meegroeistoelen, verzorgingstafels Van Kingkraft en Ropox, …
Daarnaast bieden wij via de gespecialiseerde verdelers, thuiszorgwinkels en apotheken een breed gamma aan kleine hulpmiddelen met vindingrijke en originele oplossingen geselecteerd voor de badkamer, het toilet, eten, schrijfhulpen, mobiliteit en vrijetijdsbesteding.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
20Albatros NV
Gestelhoflei 37
2820 Bonheiden
website
Albatros, een team van mensen, voor mensen. Wij geloven dat hulpmiddelen voor kinderen niet alleen de juiste orthopedische correctie en ondersteuning moeten bieden, maar zeker ook comfortabel, mooi, persoonlijk en kwalitatief moeten zijn. Daarnaast zetten we met het Made for Movement gamma volop in op activiteit, beweging en het verleggen van grenzen. Vandaag staat een heel team klaar om een glimlach op onze kleinste klanten hun gezicht te toveren. Bij ons kan je terecht voor orthopedie, comfort en beweging. Bekijk ons volledig aanbod op www.albatros.be.Hulpmiddelen en Aanpassingen
21MObimed
Bruggesteenweg 233A
8830 Gits
website
MObimed is gespecialiseerd in toegankelijkheidsoplossingen. Wij hebben het breedste gamma op de Benelux markt.
Oprijplaten vast of mobiel alsook hellingbanen met platformen voor ieder toegankelijkheidsprobleem hebben wij een oplossing.

Wij bieden ook een nieuw innovatief gamma driewielfietsen aan specifiek voor kinderen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
22Parantee-Psylos vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent
website
Parantee-Psylos creëert kansen zodat alle personen met een beperking volgens hun eigen behoeften, mogelijkheden en ambities, op een gezonde en kwaliteitsvolle manier aan sport en beweging kunnen doen.

De Vlaamse unisportfederatie voor G-sport vindt dat elke sporter met een beperking zijn sport of bewegingsvorm moet kunnen uitoefenen in een omgeving waarin hij zich goed voelt en waarbij in de eerste plaats wordt uitgegaan van zijn mogelijkheden. Elke sporter met een beperking zou binnen zijn mogelijkheden én interesses moeten kunnen kiezen waar, met wie en in welke context hij gaat sporten. Parantee-Psylos vzw staat erop dat elke G-sporter de mogelijkheid heeft om kwaliteitsvol te sporten en dat de omgeving van de G-sporter weet en (h)erkent dat elke persoon met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten.
Vrije Tijd
23Becasine
DPJ Sprl
rue Sainte Catherine 2
6760 Virton
website
De Becasine is een "loopstoel".
Met de Becasine kan iedereen gaan wandelen in de natuur, op veldwegen, in de bossen.
Je kunt ook deelnemen aan loopwedstrijden en marathons.
Heel eenvoudig te gebruiken en past in alle auto's.
Zeer sterk, geen onderhoud en goedkoop.
Vrije Tijd
24Ottimedi - Tjacket
Heuvelstraat 15
3052 Blanden
website
Tjacket is een draagbaar technologisch vest dat diepsensorische druk geeft. Het vest gebruikt aanpasbare druk die wordt geregeld via een app op de smartphone. Tjacket helpt kinderen en volwassenen met een behoefte aan zintuiglijke prikkeling snel te kalmeren en verbetert de concentratie. Ook helpt Tjacket mensen met zintuiglijke overgevoeligheid om de controle over de situatie te behouden.
Er is geen opvallende bediening nodig. Tjacket is een vest met capuchon voor alledaags gebruik.
Als Tjacket bij een kind wordt gebruikt heeft het gebruik van laterale luchtdruk de voorkeur boven het gebruik van fysieke gewichten (in verzwaarde producten) omdat het geen invloed heeft op het ontwikkelende skelet.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
25Renotechnics bvba
Zandvleuge 74
9900 Eeklo
website
website
Ouders van kinderen met een lichamelijke beperking komen bij ons met vragen over de verbouwing van hun woning zodat deze perfect is aangepast aan hun gewijzigde leefomstandigheden. Wij geven deskundig bouwadvies, verbouwen van A-Z en nemen hun zorgen weg, voor, tijdens en na de verbouwingen. "Wonen zonder drempels" staat voor comfortabel, veilig en stijlvol wonen zonder obstakels.Hulpmiddelen en Aanpassingen
26Gozz bvba
Veldvoort 14
2990 Wuustwezel
website
Cindy en Sebastiaan van Gozz bieden op maat gemaakte kledij voor mensen met een beperking. Een jaartje geleden startten ze Gozz specifiek gericht op kinderen. De inspiratie komt van hun eigen ervaringen met Elke (Cindy’s dochtertje) en Liesbeth (de zus van Sebastiaan). Hun collectie gaat van op maat gemaakte broeken over slaapkledij tot rolstoelcapes en -jassen en nog veel meer. Bij wie dat wil komen ze persoonlijk langs om de maten op te nemen. Wil je meer weten over Gozz? Neem dan een kijkje op www.gozz4kids.com of mail naar info@gozz.be .Hulpmiddelen en Aanpassingen
27AssistiveWare
193 Laurierstraat
1016 PL
Amsterdam
Nederland
website
Sinds de oprichting in 2000 heeft AssistiveWare zich dankzij zijn innovaties gevestigd als toonaangevende ontwikkelaar van ondersteunende technologie software voor iOS en macOS. AssistiveWare streeft ernaar om een verschil te maken in het leven van mensen. Om dit doel te bereiken wordt nauw samengewerkt met de therapeuten, ouders en volwassenen die hun apps gebruiken.

Proloquo2Go, onze ondersteunde communicatie app is nu beschikbaar in het Nederlands. Proloquo2Go is een op pictogrammen gebaseerde communicatieoplossing voor mensen die niet kunnen praten. Het ondersteunt ook hun taalontwikkeling. De app is geschikt voor zowel beginnende sprekers als meer gevorderden. Vanaf Februari 27 nu ook met authentic nederlandse kinderstemmen!
www.assistiveware.com/nl
Spel en Leren
28Buitenspel
Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge
website
Buitenspel, verhuur van fietsen voor mensen met een beperking.

Buitenspel is een initiatief van het
Multifunctioneel Centrum Sint-Gregorius.
Buitenspel verhuurt fietsen, geeft advies of helpt u in uw zoektocht naar een geschikte fiets.
De fiets kan mee naar huis maar ook ter plaatse kan u een fiets proberen.
Vrije Tijd
29Aqtor!
Herman Teirlinckstraat 15
9041 Oostakker
website
CUCHO, de mobiele zit!

Met de CUCHO brengt Aqtor! een grondige studie rond ‘de optimale zithouding van validen’ nu ook bij minder validen in de praktijk.

Een nieuwe wind van ‘beweeglijkheid’ doet de klassieke zitschalen stilaan vergeten. Het pad van de rigide zitschaal, waar verstijving van de ruggengraat door het langdurige zitten, als ‘ normaal ’ werd beschouwd, willen we verlaten. Jaar na jaar werd de houding slechter en slechter en leidde finaal, in vele gevallen, tot een chirurgische correctie en fixatie van de wervelzuil.

Cucho wil zowel aan preventie, maar ook aan correctie doen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van instelbare kunstwervels die achteraan het borstgedeelte met de zitbasis verbindt.

Rekening houdende met de specifieke aandoening, biedt het systeem ook op maat aangepaste oplossingen. We zijn er van overtuigd dat deze nieuwe insteek, wanneer toegepast op jonge leeftijd, een significant deel van de secondaire zitproblematiek kan voorkomen. Beweeglijkheid en activiteit staan hierin centraal.

U leest het goed; Cucho is een revolutionair, maar tevens ook een logisch en naturel idee dat een antwoord wil bieden aan de vele vragen en bezorgdheden van zowel de bewuste ouder als de dito therapeut.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
30Etac R82 B.V.
Tinweg 8
8445 PD Heerenveen
Nederland
website
R82 produceert hulpmiddelen die het dagelijks leven gemakkelijker moeten maken voor kinderen en jongeren met een beperking. Onze producten zijn toegesneden op de wensen en mogelijkheden van het
individuele kind.

R82 levert hulpmiddelen op het gebied van zitten, staan, lopen, vervoer, toilet en douche. Ook de modulair aanpasbare ziteenheid x:panda komt uit ons gamma.

We hebben ons werk pas goed gedaan als een kind in een R82-product ons op een lach trakteert.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
31, 32 en 33Anatomic SITT Nederland BV
Faradaystraat 5 D
4004 JZ Tiel
Nederland
website
Anatomic SITT: al 30 jaar dé specialist op het gebied van zitten en staan.
Leverancier van modulaire zitsystemen met de mogelijkheid voor individuele aanpassingen.
Tevens uw leverancier voor autostoeltjes, douchestoelen en stavoorzieningen (Easystand).
Hulpmiddelen en Aanpassingen
34Mobility by Olivier
Affligemsestraat 437/1
1770 Liedekerke
website


De firma MBO werd in 2007 opgericht door Olivier Van Acker en is gespecialiseerd in verkoop en import van hoogwaardige rolstoelen (manueel en elektronisch) en scooters .
Elke hoogwaardige rolwagen wordt met de fijnste zorg en juiste afstelling afgeleverd. De dienst naverkoop staat bovenaan de lijst van MBO: herstellingen ,onderhoud, opmaken bestek voor ongevallen, expertise.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
35 en 36Révimex bvba
Waterrijtstraat 11a
3900 Overpelt
website
Révimex is importeur van mobiliteitshulpmiddelen, ook specifiek voor kinderen. Buggy's, loophulpen, elektrische rolstoelen, driewielfietsen...
Al onze producten zijn verkrijgbaar bij erkende rolstoelverstrekkers.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
37M2 Orthopedisch Maatwerk bvba
Boechoutselei 34
2540 Hove
website
Voor informatie over orthese, prothese en steunzolen bent u zeer welkom op onze stand.Hulpmiddelen en Aanpassingen
38SKIL nv
Haspelstraat 29
9000 Gent
website

Met onze kwalitatieve hulpmiddelen en slimme oplossingen zorgen we voor de maximale zelfstandigheid. We maken de buitenwereld zowel fysisch als verstandelijk toegankelijk. Kom eens zien hoe eenvoudig het kan zijn om te communiceren, sms’en, skypen, muziek spelen, deuren openen, speelgoedjes bedienen,… Ook voor kinderen die met symbolen moeten werken en/of enkel hun ogen kunnen bewegen.Hulpmiddelen en Aanpassingen
Spel en Leren
39Speelgoedwinkel Het Knuffelkontje
Vrouwenlaan 21
8017HB
Zwolle (OV)
Nederland
website
Speelgoedwinkel Het Knuffelkontje verkoopt speelgoed en spelmateriaal voor kinderen met en zonder beperking of motorische achterstand. Educatief speelgoed om de zintuigen te prikkelen, maar ook om te ontprikkelen zoals tril- of wiebelkussens, kauwkettingen en meer. Ook verkopen we veel sensopatische producten zoals Mad mattr, Kinetic Sand, Happy Senso, maar ook producten om de motoriek te stimuleren en coachingskaarten. Allemaal producten die ideaal zijn bij het begeleiden van cliënten. Bekende merken Wobbel, Tangle, Fatbrain, Mad Mattr, Happy Senso, Kinetic Sand, Gelli Baff, Tinti en meer.

Wij verkopen materialen voor thuis, professionals, scholen, KDV's, BSO en andere organisaties. Bekijk ons assortiment op www.hetknuffelkontje.nl en laat ons gerust weten wat welk speelgoed of materiaal we voor u mee kunnen nemen.
Spel en Leren
40Happy Senso
Kemphaanplein 21
6883DX Velp
Nederland
website
HAPPY SENSO is een gel met multisensorische eigenschappen. De intensiteit kan gevarieerd worden door het op verschillende manieren toe te passen. Het is te horen, te voelen en te zien. Ook heeft het een verkoelend effect op de huid. Een fantastisch product voor sensorische stimulering. Het is leuk om te gebruiken en zorgt voor ogen vol schittering en enthousiasme en mooie contactmomenten. HAPPY SENSO is van zeer hoge kwaliteit en is dermatologisch getest. Zeer gewaardeerd door ergotherapeuten, fysiotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten.Spel en leren
41Vlaams Ergotherapeutenverbond
Zandvleuge 116
9900 Eeklo
website
website
Als zelfstandige ergotherapeut bespreken we samen met ouders, kind en eventueel (gon)-leerkracht welke activiteiten, handelingen of vaardigheden moeilijk zijn. De activiteiten worden met behulp van vragenlijsten, gesprekken, observaties en eventuele tests in kaart gebracht.

Hierna wordt bekeken welke doelstellingen we zullen aanpakken. Dit kan samen met de ergotherapeut zijn, maar de mogelijkheid bestaat ook om door te verwijzen naar andere deskundigen.

Wanneer de therapie start, worden doelen opgesteld. Door middel van behandeling of training wordt vervolgens gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden. Dit kan vorm krijgen door bijvoorbeeld het aanbrengen van structuur en/of door verbetering van de (rand)voorwaarde.

Naast de behandeling en training worden ook adviezen gegeven aan het kind, de ouders en eventueel de (gon) leerkracht (na toestemming van ouders). Deze kunnen nuttig zijn voor de verbetering van bepaalde vaardigheden en daarmee vaak ook de zelfstandigheid van het kind. Soms volstaat het geven van deze adviezen en is verdere behandeling overbodig.

Tussendoor en aan het eind van de behandeling wordt geëvalueerd of vooruitgang zichtbaar is. Aan de hand van deze evaluatie wordt besloten of meer ergotherapie eventueel raadzaam is en op welke wijze het traject wordt voortgezet. De bevindingen en eventuele aanbevelingen worden tevens kort gerapporteerd naar de ouders, verwijzende (gon)leerkracht, huisarts of specialist.

Je kan zelfstandige ergotherapeuten vinden via
• de website van de Ergotherapie Vlaanderen vzw, via volgende link: http://www.ergotherapie.be/NL/zoek-ergotherapeut
• https://www.ergopraktijk.be/
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Zorg en informatie
Vrije tijd
Spel en Leren
42Kazou Vzw
Haachtsesteenweg 579 PB 40
1031 Schaarbeek
website
Kazou organiseert JOMBA-vakanties voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 30 jaar. Jaarlijks zijn 8.000 vrijwilligers in de weer om deze vakanties tot een goed einde te brengen. Al die vrijwilligers zijn dan ook stevig gevormd.

Onze JOMBA-vakanties zijn er voor alle JOngeren Met Bijzondere Aandacht die de tijd van hun leven willen beleven. We leggen de nadruk op ontspanning en plezier. Daarnaast is
er extra oog voor structuur, begeleiding en medische zorgen. Voor meer informatie neem je best een kijkje op kazou.be waar je kan doorklikken naar JOMBA.
Vrije tijd
43Pilipili NV
Kanonstraat 44
8500 Kortrijk
website

SNOEZLE
een innovatief, compact en lichtgewicht oplossing voor mobiel snoezelen aan een betaalbare prijs.
Initiatief : pilipili productontwerp NV
Hulpmiddelen en Aanpassingen
44Dominiek Savio
Koolskampstraat 24
8830 Gits
website
Hoe kan Dominiek Savio je als ouder of kind ondersteunen in jullie eigen omgeving?
Onze medewerkers vertellen je er graag meer over op de Kangoeroebeurs, stand nummer 44.

Dominiek Savio biedt ondersteuning aan 1600 cliënten in West-Vlaanderen.
Meer dan 1000 cliënten worden begeleid in de eigen omgeving.
Wij bieden een totaalaanbod voor jou en je kind in je thuisomgeving en geven o.m. antwoord op volgende vragen:
• Wat is het meest geschikte hulpmiddel voor het versterken van de communicatie van mijn kind? Welke aanpassingen zijn nodig in mijn huis?
Het Centrum Consult helpt je verder.
• Ik kies voor een assistent die weet wat de handicap van mijn kind met zich meebrengt bij mij thuis…Wat kan PASVU bieden?
• Hoe kunnen we als gezin verder met ons kindje met een beperking? Emotioneel, (para)medisch, praktisch, en administratief: de thuisbegeleiders van ’t Spoor denken met je mee.
• Wie kan mijn kind leren fietsen? Wie leert mijn kind thuis een douche nemen ? Wie ondersteunt mij en mijn kind bij het leren eten? Het Mobiel Team neemt dit samen met je op.
Zorg en Informatie
45CloudCuddle
Molengraaffsingel 12
2629JD Delft
Nederland

website
Dé mobiele bedtent voor kinderen met een beperking is:
- Sterk en veilig voor je kind
- Handzaam mee op reis
- Makkelijk te wassen
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije tijd
46Global Carehab
Rosenvangs Alle 32
8260 Viby J
Denemarken
website

Wij bieden een breed gamma aan producten voor kinderen en jongeren die vaak gebruikt worden in scholen, instellingen en particuliere woningen.
Wij hebben voorgevormde zitsystemen en voorgevormde zit-en rugkussens die kunnen gemonteerd worden op gewone eetstoelen of ander meubilair. De producten zijn gemaakt van een “Soft Touch”materiaal waardoor het zowel comfortabel als zeer hygiënisch is voor de gebruiker.
Naast onze zitsystemen bieden wij ook wandelwagens waarin de zitsystemen en kussens kunnen gemonteerd worden voor beter
comfort.
Wij bieden volgende producten:
• Sitter Seat
• Liner Seat and Back Cushion
• EIO Push Chair
• Jogger Push Chair
• Height Right Wooden Chair
• Therapy Rolls and Wedges

Het assortiment staat bekend om zijn betaalbare prijzen met een
garantie van 5 jaar. Voor meer informatie, zie ons op stand 46.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
48Handi-Move
Ten Beukenboom 13
9400 Ninove
website
Handi-Move ontwikkelt reeds bijna 35 jaar innovatieve en efficiënte til-en verzorgingssystemen die perfect beantwoorden aan de behoeften van rolstoelgebruikers, verzorgers en begeleiders. Verplaatsingen van en naar o.a. het bed, het toilet, het bad, de douche.... vormen geen obstakel meer. Eigen productie in België met de beste garanties en service! Een compleet gamma, óók maatwerk. De oplossingen van Handi-Move zijn een groot succes, zowel in instellingen als in privéwoningen en ze maken "zelfstandig wonen" voor duizenden gebruikers een dagelijkse realiteit. Handi-Move biedt advies en logistieke steun aan therapeuten, verzorgings- en revalidatiecentra, thuiszorg en sportcentra. U kan bij Handi-Move óók terecht voor vrijblijvend advies en begeleiding ivm woningaanpassing(en) in functie van tillen en verzorgen + info ivm subsidies.Hulpmiddelen en Aanpassingen
49Comfortlift Orona
Mannebeekstraat 3
8790 Waregem
website
Comfortlift Orona is gespecialiseerd in trapliften, hefplatformen en
huisliften. Je kan bij ons terecht voor iedere mobiliteitsbehoefte.
Wij willen een op maat gemaakte oplossing bieden voor mensen met beperkte mobiliteit, hetzij door een beperking, hetzij door ouderdom,
en hen helpen om zo mobiel mogelijk te blijven in hun thuisomgeving.
Voor iedere klant, particulier of bedrijf, bieden we advies op maat, rekening houdend met uw wensen en behoeften. Zo zoeken we steeds
naar de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Ook na de installatie van uw lift blijven we graag bij u. Onderhoudsbeurten en
eventuele reparaties worden door een eigen onderhoudsteam snel en vakkundig uitgevoerd in heel België, dit 7 dagen op 7, 24 uur op 24.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
50 en 51Aanpassingen Trapmann NV
Satenrozen 3
2550 Kontich
website
Trapmann is gespecialiseerd in het aanpassen van voertuigen voor mensen met een mobiele handicap.
Door continu te innoveren en te investeren in nieuwe technologieën biedt Trapmann oplossingen om
ervoor te zorgen dat iedereen met een mobiele handicap, rolstoelgebruikers en senioren een mobiele vrijheid kan herwinnen.

We adviseren en beantwoorden graag al je vragen zodat je een geïnformeerde keuze kan maken om je kind alle comfort en veiligheid in de wagen te geven.
Ons handig actieplan legt in 10 stappen uit wat nodig is voor de aankoop van een wagen en helpt je doorheen het administratieve proces.
Vraag dus zeker je kopie op onze stand 50-51!
Hulpmiddelen en Aanpassingen
52Bakx bvba
Bosduiflaan 3
2950 Kapellen
website
BAKX bvba biedt al jaren zijn diensten aan in het vinden van ergonomische oplossingen voor mindervaliden .
Dit met de bedoeling om deze mensen zo comfortabel en zo lang mogelijk in hun eigen woning te laten wonen.
Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van tilliftsystemen, drempels overschrijden en hebben onze eigen technische dienst.
Wij bieden u een uitgebreide gamma : manuele als electronische eethulpen, hulpmiddelen om in et uit bad te gaan :Het badkussen of de wandbadlift.
en hebben een heel assortiment aan hoog-laag tafels, verzorgingstafels en douchetafels.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
53WeTravel2
Herenthoutseweg 31B
2222 Wiekevorst
website
U wil graag op reis met familie, vrienden, of kinderen naar een fijne, exotische of avontuurlijke bestemming?
Maar op een of andere manier zijn uw fysieke of medische mogelijkheden beperkt? Dan biedt WeTravel2 dé oplossing!
Ook met een tijdelijke of permanente fysieke of medische beperking, zorgen wij ervoor dat u zorgeloos op reis vertrekt naar tot de verbeelding sprekende bestemmingen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
Vrije Tijd
54Vzw Rodekruisvakanties
Motstraat 40
2800 Mechelen
website
Wij organiseren vakantiekampen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen tussen 7 en 14 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.Vrije Tijd
55Hotel O'Mer
Consciencestraat 45
8370 Blankenberge
website
"Een écht vakantiegevoel voor iedereen? Het kan!
Hotel O’mer in Blankenberge biedt de ondersteuning die je nodig hebt. Kwetsbare mensen kunnen er alleen, met zijn tweeën of samen met familie op vakantie komen. Er is zorg op maat en 24/7 permanentie voor hotelgasten met een (vermoeden van) beperking. Hotelgasten kunnen inschrijven op toffe activiteiten in en rond Blankenberge.‘Gewone’ vakantiegangers zijn natuurlijk ook welkom. Hotel O'mer is een initiatief van vzw Oranje."
Vrije Tijd
55Vrijetijdspunt vzw Oranje
Peterseliestraat 100
8000 Brugge
website
Vrijetijdspunt biedt vrijetijdsactiviteiten aan voor kinderen,jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) een beperking. Daarnaast hebben we ook een werking vrije tijd op maat voor individuele vrijetijdsvragen, een reisaanbod en een vormingsaanbod.Vrije Tijd
56Nationaal Werk voor het Gehandicapte Kind
't Mechels Bos/ Thomasbos
Weldoenerslaan 5
3630 Maasmechelen
website
't Mechels Bos maakt deel uit van Vakantiehuis Fabiola en staat voor een 10-tal aangepaste vakantiehuisjes die zich in het bijzonder richten op gezinnen met een kind of familielid met een handicap. De ruime recreatieve (en aangepaste) voorzieningen van Vakantiehuis Fabiola vormen een attractieve omgeving waarin ieder kind of volwassene op één of andere manier aan zijn trekken komt! Sinds 1 januari 2016 hebben wij 4 extra (prikkelarme) huisjes ter beschikking voor nog zwaardere zorgvragen. Bovendien beschikken we ook over een belevingshuis waar de gasten zintuiglijk geprikkeld en gestimuleerd worden. Voor meer info: www.thomasbos.beVrije tijd
57VZW Hartekamp
Poelsnepstraat 7
bus 0201
9000 Gent
website
VZW Hartekamp is een vrijwilligersorganisatie die reeds meer dan dertig jaar leuke vakanties, weekends en daguitstappen organiseert voor langdurig zieke kinderen en kinderen met een fysieke en/of mentale beperking. Jaarlijks vertrekken zo'n 100 kinderen mee op kamp. Uniek aan VZW Hartekamp is dat ook gezonde kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten, wat de wederzijdse integratie ten goede komt! Een 60-tal begeleiders zorgen er voor dat de kinderen genieten van een leuke vakantieweek, weg van het ziekenhuis maar toch onder het wakend oog van ervaren verpleegkundigen en artsen.Vrije Tijd
58Katelijn Vijncke
Kikvorsstraat 1469
9000 Gent
website
Katelijn Vijncke, Poëzie Tiendebundel uitgegeven in 2015: Kleine bloemlezing. Waarom? Schrijven sterkt mijn zelfvertrouwen en daar is een eerste bedoeling. Er is nog een andere, nl.: ik geloof dat mijn gedichten iets te zeggen kunnen hebben. Door ze aan te bieden, neem ik de kans een taak te vervullen en een “zelfstandige” plaats te bevechten in de samenleving en hoeveel inspanning dat ook vraagt van iemand die, als gehandicapte, beperkt is in haar mogelijkheden, toch wil ik dat waarmaken. Via mijn Powerpoint - ontwerpen en zelfgemaakte tekeningen kan ik nog een dimensie meer van mezelf tonen en toch kan ieder mens erin ontdekken wat men zelf wil. Dat is een meerwaarde waar ik heel blij om ben. Ik wil een voorbeeld zijn voor kinderen en hun ouders als vrouw met ernstige motorische handicap toch een beroep te kunnen uitoefenen. Mijn 10de dichtbundel
is een bloemlezing met al mijn kunnenvan de afgelopen 42 jaren waarin ik mij in deze materie verdiept heb. Ik ben er fier op en ik hoop dat u er evenzeer van kunt genieten! Door het kopen van mijn boek steunt u ook verdere uitgaves van nieuwe bundels in de toekomst waar het voor mij belangrijk is dat u geniet van de poezie, buiten de ‘gehandicapte persoon’ om. Iets waar ik heel hard aan werk door voorstellingen en besprekingen op scholen. Door het kopen van mijn boeken steunt u ook dit initiatief.
Vrije Tijd
59Bielebale vzw (Casa Ametza)
Elshoutbaan 19
2930 Brasschaat
website
Ben je op zoek naar een heerlijk vakantie kort bij huis of een weekendje weg?
Ontdek de volledig toegankelijke vakantiehuisjes van Casa Ametza in Brasschaat.
Speciaal op deze beurs:
Doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een weekendje genieten, want wij zorgen voor jullie zorgen!
Vrije Tijd
60Domaine de Puylagorge
Puylagorge
36370 LIGNAC
Frankrijk
website
Het vakantiepark met een authentieke sfeer is ruim van opzet en alles is zo ingericht dat niemand een handicap als een beperking voelt. Hier kijkt niemand raar op als je kind harder gilt dan sociaal wenselijk is, hier hoef je niet uit te leggen wat er met je broertje of zusje aan de hand is. Het bijzondere van Puylagorge is dat de meeste gezinnen dezelfde uitdaging kennen in het dagelijks leven. We zien het keer op keer; het herkennen van elkaars ervaringen, de bereidheid om op elkaars kinderen te letten, het elkaar gunnen van wat rust en het met elkaar genieten van de natuur, de Franse zon en de wetenschap dat onze kinderen het leuk hebben met het animatieteam en de andere kinderen.
Voor groepen ook zeer geschikt. Met veel plezier ontvangen we al jaren lang reisorganisaies zoals Kazou, Hannibal, de Wigwam en Wielewaal.
Vrije Tijd
61Villa Rozerood
Fazantenlaan 28
8660 De Panne
website
Villa Rozerood is een respijthuis waar gezinnen met ernstig zieke en zorgbehoevende kinderen tot rust kunnen komen in een warme en huiselijke omgeving. Ouders kunnen er even de zorg opzij zetten, overdragen, delen. Gezinnen kunnen er 7 op 7 terecht, de klok rond kan men rekenen op kwalitatieve, professionele zorg op maat. Villa Rozerood biedt gezinnen een adempauze zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over verpleegkundige zorg in een aangepaste infrastructuur. Vrije tijd
62ADe Ouders
Groot Begijnhof 31
9040 Sint-Amandsberg
website
Hoi, wij zijn Ann, Huguette en Wendelien, drie mama’s van kinderen met een beperking. Elk van onze kinderen heeft een ander type beperking. En toch voelen we ons alle drie met elkaar verbonden.
Verbonden door onze bijzondere kinderen. Verbonden door de vaak eenzame zoektocht die we elk apart hebben gevoerd. Verbonden door een kracht om samen een vernieuwend initiatief op poten te zetten. Zo ontstond vzw De Ouders. vzw De Ouders is het plekje van álle ouders van kinderen met een beperking. Op onze website bundelen we informatie over organisaties, hulpmiddelen, leuke activiteiten, therapeuten, medische info,… Op onze gesloten facebookgroep De Ouders 'mijn kind, bijzonder kind' kan je in vertrouwen raad vragen en ervaringen uitwisselen. We hopen dat jullie talrijk lid worden van onze facebookgroep zodat we samen de weg gaan van een bijzonder leven middenin ónze samenleving.
Zorg en Informatie
62BVzw Fairfox
Beekstraatdries 14
9030
Mariakerke
website
VZW Fairfox wil mensen met een beperking creatief en zinvol werk aanbieden en streven naar een grotere zichtbaarheid en volwaardig burgerschap. Fairfox is ontstaan vanuit de leeronderneming Foxbox, die Inès Formesyn oprichtte in de Reynaertschool (BUSO OV2).

AANBOD
- Decoratie
- Workshops
- Creatieve opdrachten

Decoratie:
Binnen de leeronderneming Foxbox werken OV2 leerlingen van de Reynaertschool aan seizoensgebonden
decoratie voor verkoop of verhuur.

Workshops:
Wil je zelf creatief aan de slag? Op regelmatige basis organiseren we workshops op locatie voor jongeren vanaf 12 jaar en jong volwassenen tot de leeftijd van 25. Volg je de workshop liever in samenwerking met een begeleider of een van onze vrijwilligers, laat maar weten! Paasvakantie: workshop "Lentekronkel" van 2 t/m 5 april telkens van 13u30-16u00 te Mariakerkeplein 1, 9030 Gent

Creatieve opdrachten:
Heb je een idee en wil je het door Fairfox laten uitwerken? Laat het ons weten via mail: fairfox.kis@gmail.com
Vrije Tijd
63Thuiszorg De Zon
Boomgaard 12
9880 Aalter
website
Opgeleide vrijwilligers van OEF! (een initiatief van Thuiszorg de Zon/Familiezorg West-Vlaanderen vzw) geven ouders van kinderen en jongeren met een beperking een adempauze. U kunt als ouder de zorg thuis even overlaten aan de vrijwilliger. Zij/hij neemt zorgtaken op en begeleidt uw kind bij ontspanningsactiviteiten, binnen- of buitenshuis. Ondertussen kunt u tijd nemen voor uzelf, voor de andere kinderen of gezinsleden, voor gezinstaken… Oppas en assistentie vanuit OEF! is mogelijk overdag en ’s nachts, in de week en in het weekend.

Naast vrijwillige oppas en assistentie biedt Thuiszorg De Zon/Familiezorg West-Vlaanderen vzw ook gezinszorg met professionele verzorgenden. De verzorgende kan de zorg overnemen of ondersteunen in het huishouden, de persoonlijke verzorging en de activiteiten van uw dagelijkse (gezins)leven.
Thuiszorg De Zon / Familiezorg West-Vlaanderen vzw is actief in een gedeelte van Oost-Vlaanderen en in heel West-Vlaanderen.
Zorg en Informatie
64Magenta
Leopold Vanderkelenstraat 32
3000 Leuven
website

Magenta organiseert workshops voor ouders van een kind met een beperking tussen 0 en 14 jaar.
De workshops worden altijd gegeven door een ervaringsdeskundige ouder die de zoektocht naar een goed evenwicht tussen zorgen, werken en tijd voor jezelf en fijne momenten met het gezin.
We werken rond time management, zorg delen met anderen en communicatie met professionelen.
In de deelname prijs is een levenslang abonnement op 'de roze kaart' inbegrepen: een overzicht van interessante diensten en websites.
Zorg en Informatie
65VZW Sint Lodewijk
Kwatrechtsesteenweg 168
9230 Wetteren
website
Inclusieve Dienstverlening
Wie zijn we?
VZW Sint-Lodewijk is een dienstverleningscentrum voor personen met een motorische beperking. Via kwaliteitsvol onderwijs, begeleiding en therapie willen we kinderen, jongeren en volwassenen ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

We stellen deze expertise dan ook ter beschikking voor personen, gezinnen, … die kiezen voor inclusieve ondersteuning.
Zo is er een ruim aanbod aan mogelijkheden uitgebouwd voor kinderen en jongeren die niet naar school gaan in Sint Lodewijk.
De medewerkers van dit team bieden:
•Ondersteuning op school
•Training, advies, begeleiding thuis, in de vrijetijdsclub
•Biedt advies en ondersteuning bij de keuze naar een geschikt hulpmiddel
• Staat u bij in de zoektocht naar een persoonlijk assistent

We bieden een antwoord op:
• Is jouw schoolteam op zoek naar een antwoord op het implementeren van het M-decreet?
• Heeft jouw kind nood aan ondersteuning in de klas en op school?
• Ben je op zoek naar een geschikt en bruikbaar hulpmiddel (computeraanpassingen, rolwagen, aangepaste tafel of stoel, …)?
• Heb je vragen rond het aanpassen van je woning, toegankelijk maken van schoolgebouwen, scoutslokaal, sportvereniging?
• Heb je vragen over de meest geschikte hulpverlening en financiële tussenkomsten?
• Wil je je kind leren zwemmen, fietsen, typen en werken met aangepaste computersoftware?
• Zoek je een geschikte vrijetijdsbesteding?
• Heb je een persoonsvolgend budget (PVB) of een persoonlijk assistentiebudget (PAB)? Wil je graag ondersteuning in de zoektocht naar een voor jou of voor je kind geschikte persoonlijk assistent?
• Zie je op tegen alle taken en zorgen die het werkgeverschap met zich meebrengt?
Dan kan een team met ervaren en gedreven mensen je helpen!

Wenst u graag contact op te nemen?
Inclusieve dienstverlening VZW Sint Lodewijk
Kwatrechtsteenweg 168
9230 Wetteren
Inclusieve.Dienstverlening@sintlodewijk.be
09/272 52 42
Zorg en Informatie
66Ten Dries Landegem
Dennendreef 62
9850 Landegem
website

Ten Dries is een warme plek in Landegem, waar een honderdtal kinderen en adolescenten tussen 1 en 25 jaar met een motorische of meervoudige beperking zich thuis voelen. Ze kunnen zich maximaal ontplooien dankzij aangepast onderwijs, de leefgroepswerking, hulpmiddelen en therapie. Ook voor hun ouders en ruimere omgeving is er een uitgebreid aanbod van vorming en ondersteuning.

Ten Dries bestaat uit twee scholen en een multifunctioneel centrum (BuBao, BuSO en MFC).

Ook voor wie niet naar school gaat in Ten Dries is er een ruim aanbod van advies, training en begeleiding (ondersteuning in het gewone onderwijs, mobiele en ambulante begeleiding). Dit aanbod geldt zowel voor kinderen en adolescenten met een beperking of een vermoeden van een beperking, als voor de mensen om hen heen: ouders en familie, vrijwilligers en professionelen.
Zorg en Informatie
Spel en Leren
67Zorgdorpen vzw
Burgemeester Van Gansberghelaan 83
9820 Merelbeke
website
Zorgdorpen is een netwerkorganisatie voor personen met een zorgvraag die tijdelijk of permanent wensen ondersteund te worden.
Zorgdorpen biedt aan deze personen een integrale hulpverlening aan die op maat is en op vraag van de bewoner.
Zorgdorpen wil de personen met een zorgvraag aanzetten om (opnieuw) in beweging te komen of in beweging te blijven en dit in geest en lichaam. We hebben hierbij oog voor het plaatsen van zorgvraag in het leven van de bewoner. Dit doen we met heel veel zorg voor de intimiteit van de cliënt.
Op die manier proberen we iedere persoon met een zorgvraag maximale kansen te geven om te komen tot een optimale ontplooiing en deelname aan alle aspecten van het maatschappelijke leven met respect voor hun levensovertuiging, wensen en keuzes.
Om dit te realiseren beschikt Zorgdorpen over een netwerk van organisaties die elk vanuit hun specifieke kennis en aanpak een bijdrage leveren.
Leden van het netwerk zijn o.a. De Ceder in Deinze en Koga uit Ronsele.
De Ceder organiseert tijdelijk verblijf voor personen met een zorgvraag en hun netwerk. Jaarlijks organiseren ze ook verschillende themakampen voor kinderen en jongeren.
Het zelfstandig kinderdagverblijf KOGA biedt groepsopvang (voor- en naschoolse opvang, weekendopvang en nachtopvang) in een verticale groep met een maximum gelijktijdige capaciteit van 19 kinderen.
Ook kinderen met specifieke zorgbehoefte zijn welkom.
Zieke kinderen, kinderen met een beperking (handicap), kinderen met een ontwikkelingsachterstand, kindjes met ademhaling-/hartritmemonitor, andere ...
Zorg en Informatie
68KOC Sint-Gregorius
Jules Destréelaan
9050 Gentbrugge
website
Het Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Sint-Gregorius is een dienstverleningscentrum voor onderwijs, opvoeding, begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren met een beperking.

Het KOC bestaat uit drie entiteiten:
• een lagere school voor buitengewoon onderwijs
• een secundaire school met opleidingsvorm 1 – 2 – 3 -4 en ondersteuningsnetwerk diverGENT
• een multifunctioneel centrum ( MFC).
Wij richten ons tot volgende doelgroepen:
• jongeren met een auditieve beperking
• kinderen en jongeren met een neuro-motorische beperking
• kinderen en jongeren met een gedrags- en emotionele problematiek
• kinderen en jongeren met autismespectrumstoornis (ASS)
• kinderen met specifieke onderwijsbehoeften waarvan de redelijke aanpassingen in het gewoon onderwijs niet toereikend zijn.
Zorg en Informatie
69Tolbo
Kasteelstraat 37
1840 Londerzeel
website
Vzw Tolbo wil een bijdrage leveren om te komen tot een ‘integraal toegankelijke’ samenleving.
Hierbij zal ze optreden als een ‘verbindingsagent’ tussen de individuele burger, bestaande organisaties en structuren en de (lokale) overheden.
Om haar doelstelling te realiseren zal de vzw
-de haar bekende informatie zo ruim mogelijk delen,
-sensibiliserend optreden m.b.t. de haar bekende bestaande projecten en initiatieven,
-mogelijke ‘tekortkomingen’ onder de aandacht brengen en een voorstel van oplossing formuleren.
Zorg en Informatie
70De Kleppe
Everbeekplaats
9660 Everbeek
website
De Kleppe is een vakantieverblijf in de Vlaamse Ardennen waar mensen met een beperking of zorgnood kunnen genieten van een kwalitatief en toegankelijk verblijf. Het is een unieke plek met een A+ label waar je zonder zorgen jezelf kunt zijn. Waar iedereen je begrijpt en je aanvaardt zoals je bent. Waar je welkom bent.

De Kleppe is het perfecte vakantiehuis om er even uit te zijn in groep of met je familie. Je kan volledig tot rust komen in de prachtige tuin en de schitterende omgeving. Maar er is ook zoveel te beleven! Onze boerderijdieren zijn getraind en worden ingezet voor allerlei leuke activiteiten. Zo kan je een hindernissenparcours lopen met de geiten, knuffelen met de konijnen, en op stap gaan met de ezels.

Er zijn twee groepsaccommodaties die samen of afzonderlijk gehuurd kunnen worden. Samen bieden ze plaats aan 37 personen. Er zijn ook twee gezinsaccommodaties met een aparte ingang voor maximum 6 personen. Deze kunnen ook samen met de groepsaccommodaties gehuurd worden.
Kijk op onze website voor meer informatie: www.dekleppe.be. Of mail je vragen naar info@dekleppe.
Vrije Tijd
71Over-Hoop (families met jonge slachtoffers)
Nazarethsedorpweg 21
9770 Kruishoutem
website
Over-Hoop richt zich als lotgenotengroep zowel tot ouders als tot de jonge verkeersslachtoffers zelf. Op ontmoetingsdagen is er ook aandacht voor de broers en zussen of grootouders. Over-Hoop staat open voor jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), maar ook voor zij die uitsluitend een fysiek letsel opliepen.
Over-Hoop wil:
Het contact bevorderen tussen ouders met jonge verkeersslachtoffers, zodat ze steun en bemoediging bij elkaar vinden;
Deze jongeren positieve stimulansen bieden om een sociaal isolement te doorbreken;
Ouders en jongeren informeren rond uiteenlopende thema's;
Hen wegwijs maken in het bestaande hulpaanbod;
De belangen van de verkeersslachtoffers en hun families verwoorden naar de overheid en het brede publiek.
Zorg en Informatie
Vrije Tijd
72De Kampenhoeve Ster vzw
Kampenhoutsevoetweg 1
1910 Berg
website
De Kampenhoeve Ster vzw is een snelgroeiend ezel-en paardencentrum te Kampenhout, Vlaams-Brabant, dat zich specifiek richt tot kinderen en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking. Door middel van aangepaste inzet van deze dieren wordt – na een intake gesprek – op maat een programma uitgewerkt dat varieert van pure ontspanning (vb wandelen, borstelen, …) tot het uitvoeren van speelse opdrachten voor o.a. de verbetering van de motoriek, coordinatie, zelfvertrouwen, etc… Zowel voorzieningen als individuele kinderen en volwassenen met een beperking bezoeken frequent De Kampenhoeve.Zorg en Informatie
Vrije tijd
73vzw IKAROS en Epilepsie Liga
Veeweg 34
9940 Evergem
website
vzw IKAROS is een contactgroep voor
• ouders van kinderen met epilepsie
• mensen met epilepsie, partners en familieleden
• geïnteresseerden

We willen
• epilepsie beter gekend en sociaal meer aanvaard maken,
• correcte informatie verstrekken,
• uw en onze ervaringen delen,
• een steun zijn voor mekaar,
• uw belangen en die van de andere mensen, die met epilepsie geconfronteerd zijn, verdedigen

vzw IKAROS nodigt iedereen uit tot meer openheid rond de aandoening ‘epilepsie’!
vzw IKAROS is een erkende vrijwilligersorganisatie
contactgegevens secretariaat: Veeweg 74, 9940 Evergem, 09-258 09 50, ikaros@skynet.be, www.epilepsiegroep-ikaros.be

vzw IKAROS werkt nauw samen met de Epilepsie Liga en de andere Vlaamse Kontaktgroepen voor Epilepsie (VKE).

De Epilepsie Liga is de professionele kant van de hulpverlening rond epilepsie.

De Epilepsie Liga richt zich tot mensen met epilepsie, professionelen en het brede publiek.

Doelstellingen en werking:
• het bevorderen van het welzijn van de mensen met epilepsie
• het verspreiden van informatie
• de bewustmaking en sensibilisering rond epilepsie
• het ondersteunen en stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de verschillende aspecten van epilepsie

contactgegevens secretariaat: Epilepsie Liga, De Pintelaan 185, 9000 Gent
vle@epilepsieliga.be, www.epilepsieliga.be

Epikrant is het driemaandelijks tijdschrift van de Epilepsie Liga en de Vlaamse Kontaktgroepen voor Epilepsie (VKE).
Zorg en Informatie
74Vereniging voor spina bifida en hydrocephalus vzw
Spiegel 13
9860 Oosterzele
website
De missie van de vereniging is de kwaliteit van leven en zorg verbeteren voor mensen met spina bifida en ook van de incidentie te verminderen door primaire preventie.
Het doel van onze vereniging is:
- Maximaal bijdragen tot de maatschappelijke integratie van elk individu met spina bifida en/of hydrocephalus
- De belangen van individuele leden alsook de gemeenschappelijke belangenverdediging
- Initiatieven nemen en diensten verlenen in functie van de noden en behoeften van de leden
Zorg en informatie
Vrije tijd
75KVG Oost-Vlaanderen
Dendermondesteenweg 565
9070 Destelbergen
website
KVG is een vereniging van en voor personen en kinderen met een #handicap #beperking en hun omgeving.

Zij ondersteunt activiteiten zoals een inclusieve speelpleinwerking, daguitstappen, afdelingen, clubs, vakanties en weekends,…
Daarnaast geeft KVG info over verschillende thema’s (tegemoetkomingen, kinderbijslag, vrije tijd, persoonsvolgende financiering, beschermingsmaatregelen,…).

Bij KVG kan je ook terecht voor praktische hulp, zoals de zoektocht naar een vrijetijdsbesteding of buddy, alsook rechtsondersteuning.

Tot slot wil KVG de belangen verdedigen van mensen met een handicap in het beleid.

Meer info? doemee@kvg.be, 09 227 34 41
Zorg en Informatie
Vrije Tijd
76Modem - Thomas More Kempen vzw
Kleinhoefstraat 4
2240 Geel
website
Modem wil mensen met een beperking versterken met hulpmiddelen, die verbale, geschreven en digitale communicatie gemakkelijker maken.
Modem brengt de expertise in ondersteunende (communicatie-)technologie van verschillende organisaties samen in één expertnetwerk ondersteunende technologie.
Modem geeft persoonlijk advies en organiseert vorming.
Modem zoekt in de grote verscheidenheid van laag- tot hoogtechnologische hulpmiddelen de beste oplossing voor elke vraag.
Modem werkt met experten met jarenlange praktijkervaring.
Modem is niet betrokken bij de verkoop of terug-betaling van hulpmiddelen.
Modem heeft een unieke werking in Vlaanderen.
Hulpmiddelen en Aanpassingen
78,79 en 80Mees Mobility Center
Bedrijvenlaan 3
9080 Lochristi
website
Auto-aanpassingen, ombouw rolstoel- en personenvervoer, maatwerk, hulpmiddelen, aangepaste kinderzitjes...Hulpmiddelen en Aanpassingen
81 en 82Barry Emons Belgium Bvba
Schuttershof 9
9255 Buggenhout
website
Barry Emons verdeelt al meer dan 30 jaar, relaxatie-en stimulatiemateriaal en veilige bedden. Wij richten eveneens Tava-ruimtes in, alsook allerhande belevingsgerichte ruimtes.
Onze Visie: Wij streven naar een warm en veilig welzijn voor iedereen met een beperking, zowel jong als oud.
Ons doel: Iedereen mag meedoen!
We willen bijdragen aan een wereld waar iedereen de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen. Het ligt in onze mogelijkheid om - dankzij onze kennis, technische mogelijkheden en ervaring - ervoor te zorgen, voor wie het leven een gevecht is, dit draaglijker te maken in het dagelijks leven. Kom gerust eens langs aan onze stand, we geven vrijblijvend advies.
Spel en Leren
83Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61
1000 Brussel
website
Kan ik als rolstoelgebruiker met het openbaar vervoer op uitstap? Welke musea hebben een aanbod voor blinden en slechtzienden? Zijn er reisorganisaties voor personen met een verstandelijke beperking? Welke vakantieverblijven zijn rolstoeltoegankelijk?....

Toerisme Vlaanderen helpt je graag op weg als je extra noden of vragen hebt tijdens je vakantie of uitstap in Vlaanderen. Ontdek leuke reisverhalen, brochures en praktische tips op www.visitflanders.com/toegankelijkheid.
Vrije Tijd
84 en 85Fiola vzw
De Kangoeroe en De Tandem
Groot Begijnhof 73
9040 Sint-Amandsberg
website
Fiola vzw
Krachtig Samen
Nieuwe naam, nog meer ondersteuning. Zes organisaties slaan de handen in elkaar.
Met dezelfde enthousiaste medewerkers slaan we de handen in elkaar om je vragen nog beter te beantwoorden. Op die manier spelen we in op de vele veranderingen in de sector. Vanaf 1 januari 2018 doen we dat in regio Oost-Vlaanderen onder de naam Fiola vzw.
We bieden ondersteuning aan baby's, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden) van beperking en hun netwerk.
Mobiele en ambulante ondersteuning, groepswerking, persoonlijke assistentie en outreach.
Zorg en informatie
86Absoluut vzw
Arthur Goemaerelei 66
2018 Antwerpen
website
Absoluut vzw zorgt als bijstandsorganisatie voor ondersteuning van personen met een handicap in verband met het Persoonlijke-AssistentieBudget (PAB) en het Persoonsvolgend Budget (PVB). Wij geven informatie en advies over het zorgaanbod, de bestedingsregels van het budget en de verantwoording van het budget. Kortom, wij begeleiden jou bij alle aspecten van je Persoonlijk Budget. Absoluut vzw heeft al meer dan 15 jaar deskundigheid opgebouwd rond het werken met een persoonlijk budget. Velen kennen absoluut vzw als een actieve vereniging met een warm hart voor budgethouders. Budgethouders kunnen rekenen op een degelijke ondersteuning. Wij gaan in overleg als partners en respecteren hierbij de kennis en inzichten van elke budgethouder. Wij geven ondersteuning op maat wat ook betekent dat we de kosten beperkt houden: wat je zelf kan, doe je meestal ook goed!Zorg en Informatie
04BoekenstandKom een kijkje nemen op deze boekenstand. Wij hebben een selectie samen gezocht van kinderboeken, boeken voor ouders en professionelen.Spel en Leren
Zorg en Informatie
47Kinderanimatie, zoektocht en foto-shootLaat je omtoveren tot een echte superheld!
Ontwerp zelf een superhelden-masker.
Kom een coole superheld-kleurplaat inkleuren.
Verkleed jezelf als superheld en doe mee aan de zoektocht doorheen de beurs. Wie weet kom je wel een échte superheld tegen!
Wie deelneemt aan de zoektocht ontvangt een super coole superhelden-badge.
Spel en Leren